Wie was Frans Naerebout?

07-06-2018

Een standbeeld op de boulevard van Vlissingen, begraven in de grote kerk van Goes en zijn naam komt voor in het Zeeuwse volkslied. Frans Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland Het is tweehonderd jaar geleden dat hij overleed en nog altijd is bij Koninklijk Besluit bepaald dat minstens één vaartuig van het Nederlandse loodswezen de naam Frans Naerebout zal dragen. Maar hoe zag zijn leven eruit?

Onze auteur Marja Visscher belicht dat aan de hand van zijn echtgenote Sara Hoevenaar. Deze historische roman De Wolkenkijker neemt u mee naar het Vlissingen van de achttiende eeuw.

Wij nodigen u uit om de uitreiking van het eerste exemplaar bij te wonen op zaterdag 23 juni a.s. in boekhandel ’t Spui, Oude Markt 5 in Vlissingen. Loco-burgemeester de heer drs. J.C.G.M. de Jonge zal om 14.00 uur het eerste exemplaar van De Wolkenkijker in ontvangst nemen. Wij hopen u daar te ontmoeten!

Aanmelden
U bent van harte welkom om feestelijke bijeenkomst bij te wonen. Wilt u dan kenbaar maken of u aanwezig bent en met hoeveel personen via info@zomerenkeuning.nl ? Dan weten wij op hoeveel genodigden we die middag kunnen rekenen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
Harma Nijhuis
Marketing manager Uitgeverij Zomer & Keuning

>