Z&K zomeraanbieding 2021

13-03-2021

Deze zomer verschijnen er weer mooie familie- en streekromans bij Uitgeverij Zomer & Keuning.

Op zoek naar mijn zusje

Op zoek naar mijn zusje van Anne-Marie Hooyberghs vertelt het waargebeurde verhaal van twee zusjes. In 1940 worden Celien en Stien liefdevol opgenomen in een doktersgezin in Westerlo, Vlaanderen. De Tweede Wereldoorlog legt al snel een donkere deken over de Kempen en het leven van de zusjes wordt steeds zwaarder. Wanneer zus Stien met de familie wordt verraden en plotseling verdwijnt, besluit Celien haar zus te gaan zoeken. Haar wil en het vertrouwen op een hereniging is sterker dan het gevaar. Anne-Marie Hooyberghs vertelt in Op zoek naar mijn zusje aan de hand van waargebeurde feiten het verhaal van twee moedige Vlaamse zusjes.

Op zoek naar mijn zusje verschijnt op 20 april 2021 als paperback en e-book.

Retourtje Elzas

Droom weg naar de Elzas met Retourtje Elzas van Margreet Maljers. Net als Jany genoeg geld bij elkaar gespaard heeft voor haar sabbatical, belt haar vroegere vriendin Lydia met een noodkreet. Jany is wantrouwig, want Lydia stond erom bekend dat ze mensen voor haar karretje spande. Toch laat ze zich overhalen, op voorwaarde dat ze genoeg tijd zal hebben om de Elzas te verkennen. Het is het begin van een levensveranderende tijd, en niet alleen voor Jany. Lezers zullen Jany in hun hart sluiten in dit romantische en schilderachtige verhaal van Margreet Maljers.

Retourtje Elzas verschijnt op 3 augustus 2021 als paperback en e-book.

Sterrenkind

Het jonge meisje Dieuwertje wordt in het hele dorp gezien als abnormaal. Ze trekt zich hier niets van aan, maar haar ouders hebben hier wel moeite mee. Ook op school is Dieuwertje een buitenbeetje. De enige die haar wel begrijpt is Simon, een oude waddenvisser. Hij noemt Dieuwertje zijn Sterrenkind. Onverwachts krijgt Dieuwertje hevige hoofdpijnaanvallen, maar de dokters vinden niets tijdens hun onderzoeken. Wat is er toch met dit bijzondere meisje aan de hand? Catalijn Claes beschrijft het prachtig en invoelend in haar roman Sterrenkind.

Sterrenkind verschijnt op 25 mei 2021 als hardback en e-book.

Vaders erf

Boer Arie Eijkelenboom, de hoofdpersoon in Vaders erf van Jan W. Klijn, runt in de jaren zestig met veel plezier boerderij De Wijde Blik in de Alblasserwaard. Maar zijn leven kent ook veel tegenslagen, zowel privé als in het boerenbedrijf. Eén gevoel blijft echter recht overeind staan: de trots van het boer-zijn en zijn liefde voor het boerenvak. Dit gevoel stopt gelukkig niet bij Aries generatie. Vaders erf van Jan W. Klijn is een mooie roman over een boerenfamilie en hun standvastigheid en sterke wil om door te gaan.

Vaders erf verschijnt op 31 augustus 2021 als hardback en e-book.

Bittere waarheid

Nicolet-trilogie #2

Als Nicolet haar man Maarten in Bittere waarheid met een andere vrouw heeft gezien in de stad, stort haar wereld in. Ze confronteert hem, maar Maarten ontkent alles. Nicolet probeert haar gevoel los te laten, maar dat wordt moeilijk als Maarten zich steeds vreemder begint te gedragen. De spanningen lopen zo hoog op dat Nicolet een paniekstoornis ontwikkelt. Dit tweede deel van de Nicolet-trilogie van Thea Zoeteman is net zo hartverscheurend realistisch als het eerste, Trouw aan een belofte.

Bittere waarheid verschijnt op 31 augustus 2021 als hardback en e-book.

Engele

Johannes Souburg zit in de gevangenis. Hoewel zijn vrouw Engele bang is dat hij haar iets kan aandoen, weet ze dat ze voorlopig geen last van hem heeft. Engele gaat naar Utrecht, waar ze wordt geplaatst in een opvang voor daklozen en een baan krijgt in het lokale ziekenhuis. Samen met heilsoldaat Lammert en zuster Maria probeert ze haar dochter te vinden. Maar dan wordt haar grootste angst werkelijkheid: Johannes is ontsnapt en komt achter haar aan. Engele is dichter bij haar dochter dan ze denkt, maar Johannes zit haar op de hielen.

‘Engele’ van Johanne A. van Archem is een meeslepende en herkenbare historische streekroman die laat zien hoe ver de liefde van een moeder voor haar kind kan gaan.

Engele verschijnt op 29 juni 2021 als hardback en e-book.

Stil verdriet

Stil verdriet van Anne-Marie Hooyberghs gaat over het verlies van een kind en het gat dat dit in het moederhart slaat. Het is 1968 wanneer Karen Lintermans op achttienjarige leeftijd ongewenst zwanger wordt. Dan slaat het noodlot toe. Haar zoontje sterft vlak na de bevalling en Karens wereld stort in. Wanneer zes jaar later de zesjarige Liam Daems in het opvanghuis binnengebracht wordt, loopt Karens hart over van liefde. Ze wil hem koste wat kost een beter leven geven. Maar hoe? Anne-Marie Hooyberghs beschrijft het prachtig in Stil verdriet, een roman over rouw en liefde.

Stil verdriet verschijnt op 29 juni 2021 als hardback en e-book.

Onder de vlier

Wanneer Maartje uit Schoorl, de hoofdpersoon in Onder de vlier van Mary Schoon, haar ouders vertelt dat ze ongewenst zwanger is, zijn ze razend. Maartje vertikt het om te zeggen wie de vader is. Wanneer de bevalling in zicht komt, wordt ze naar haar tante Willemijn gestuurd om daar te bevallen en de baby ter adoptie af te staan. Maar als Maartje eenmaal bevallen is van haar zoontje Thijs, is ze meteen verliefd op haar kindje. Ze sluipt ’s nachts het huis uit als haar tante slaapt en vlucht met Thijs. Samen proberen ze wat van het leven te maken, maar dat is nog niet zo makkelijk… Mary Schoon schreef met Onder de vlier een aangrijpende familieroman over een alleenstaande moeder.

Onder de vlier verschijnt op 22 juni 2021 als paperback en e-book.

Verduisterd licht

Vuurtoren-trilogie #3

Het licht van de vuurtoren is gedoofd in Verduisterd licht, het derde en laatste deel in de Vuurtorentrilogie van Gerda van Wageningen. Het is oorlog, het vliegveld wordt gebombardeerd en het duingebied komt in de vuurlinie te liggen. De bewoners van Haamstede hebben een moeilijk leven. Zo ook Coby van Galen. Haar vader wordt tewerkgesteld in Duitsland en de schoonfamilie van haar zus heeft banden met de NSB. Wanneer de bezetters het eiland onder water zetten, moeten de bewoners noodgedwongen vluchten.

Verduisterd licht verschijnt op 7 september 2021 als hardback en e-book.

Kindlief

Tim en Aletta, de hoofdpersonen in Kindlief van Greetje van den Berg zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje, een meisje volgens de echo. Als Aletta bevalt, komen zij en Tim voor een verrassing te staan. Hun baby blijkt geen meisje, maar ook geen jongen te zijn. Noah, zoals ze hun kind besluiten te noemen, is interseksueel. Hoop en verwarring wisselen elkaar af, maar uiteindelijk groeit Noah op tot een prachtig jongetje. Zal hij in de gaten krijgen dat hij anders is dan anderen?

Kindlief van Greetje van den Berg is een aangrijpende familieroman over een jong gezin dat ondervindt wat er gebeurt als hun kind anders is dan anderen.

Kindlief verschijnt op 7 september 2021 als hardback en e-book.

Het torentje van Adelheid

Het torentje van Adelheid van Marja Visscher gaat over Adelheid Solger, die negentien jaar jonger is dan Johan Rudolph Thorbecke. Wanneer de twee elkaar in Duitsland ontmoeten, ontstaat er een innige band. Het is echter niet makkelijk voor het liefdespaar, want Adelheids voogden weigeren haar naar Nederland te laten gaan. Wat is er sterker, de liefde of de regels? En komen Thorbecke en zijn Adelheid uiteindelijk alsnog samen in Den Haag terecht? Marja Visscher beschrijft dit verhaal van een 'verboden liefde' in de negentiende eeuw op een prachtige en realistische manier, met naast de relatie ook aandacht voor historische gebeurtenissen en de politiek.

Het torentje van Adelheid verschijnt op 7 september 2021 als paperback en e-book.

>