Programma Romanserie 2022

Benieuwd welke boeken u in 2022 ontvangt in uw Romanserieabonnement? Op deze pagina vindt u per maand een korte beschrijving van de boeken die u kunt verwachten. Per maand staat ook vermeld in welke abonnementprogramma de boeken vallen.

Bent u nog geen lid van onze Romanserie maar wilt u wel deze prachtige boeken ontvangen? Meld u zich dan hier aan!

Wilt u het gehele Romanseriemagazine lezen, bomvol met een kijkje in het huis, tuin en keuken van Martin Scherstra, Marja Visscher en Marleen Schmitz, een fijn kort verhaal bij de Vuurtorentrilogie van Gerda van Wageningen en een prijspuzzel? Het magazine leest u hier.

Januari 2022

Klein & Basis abonnement

De zussen Verschoor 
Gerda van Wageningen

Een onzekere toekomst kan leiden tot impulsieve beslissingen, maar zijn dit wel de juiste?

Gerda van Wageningen heeft al meer dan 125 romans op haar naam. Ze begint met dit boek aan de nieuwe trilogie Biezen en Riet. De zussen Verschoor gaat over het leven in Puttershoek in het begin van de twintigste eeuw.

Paarse wolken, zwarte zon
Ina van der Beek 

Marthe is anders dan andere ouders en hoe ze ook haar best doet, Jannekes jeugd wordt daardoor nooit ‘normaal'.

Met Paarse wolken, zwarte zon brengt Ina van der Beek een indringende verhaal tot leven. De manier waarop zij lastige onderwerpen beschrijft, met veel inlevingsvermogen en compassie, zorgt ervoor dat het verhaal tot leven komt.

Februari 2022

Plusserie

Op roze wielen
Olga van der Meer

Soms een stapje terugdoen na een vreselijke gebeurtenis, geeft je de ruimte om goed na te denken over wat nu echt belangrijk is

Olga van der Meer schrijft in Op roze wielen over de grote veranderingen waar Lorraine mee moet omgaan als gevolg van haar ongeluk. Ze neemt de lezer mee in deze aangrijpende roman, waarin zelfvertrouwen en liefde een belangrijke rol spelen.

Vlucht naar München
Marja van der Linden

Als haar zorgvuldig geplande leven overhoop wordt gegooid, weet Lisa niet meer wat haar te doen staat

Vlucht naar München van Marja van der Linden is een roman over verraad, liefde en schokkende ontdekkingen. Eerder verschenen van deze auteur onder meer Man van mijn dromen en Strepen op de weg.

Maart 2022

Klein & Basis abonnement

Beschadigde tijd
Simone Foekens

Linda’s verleden staat haar geluk in de weg

Trauma’s uit het verleden zorgen ervoor dat Ties en Linda problemen krijgen in hun relatie. Simone Foekens schrijft met veel emotie het verhaal Beschadigde tijd, waardoor de lezer zich helemaal kan inleven.

Alleen
Greetje van den Berg

Lukt het Gerben om weer de overhand in zijn eigen leven te krijgen?

Alleen is het eerste deel van de serie Duet van het zwijgen van Greetje van den Berg. Het verhaal gaat over weduwnaar Gerben, die zijn handen vol heeft aan het opvoeden van een tweeling en het runnen van zijn winkel. Van den Berg neemt de lezer mee in de psychologische reis van Gerben.

April 2022

Plusserie

Toekomstnevel
Kirstin Rozema

Het gemakkelijke leven van Jessica wordt plotseling overschaduwd door de onverwachte toestand van haar vader

Kirstin Rozema debuteerde in 2019 in de Romanserie. Toekomstnevel is haar derde roman in de serie en is het vervolg op de novelle Thuis in het huys, waar we Jessica Kremer al eerder ontmoetten.

Het geslacht Kleinveld
Clemens Wisse

Hoe belangrijk is traditie als het je geluk in de weg staat?

De boerenroman Het geslacht Kleinveld van Clemens Wisse is alweer het vijfenveertigste boek dat hij heeft geschreven. Hij neemt de lezer opnieuw mee in het leven op het platteland en de problemen die tradities met zich meebrengen voor de volgende generaties.

Mei 2022

Basis abonnement

Het hart heeft een eigen stem
Marleen Schmitz 

Het verleden achtervolgt Evelien; kan ze voorkomen dat het haar heden aantast?

Er is Marleen Schmitz iets ingefluisterd door haar hart. In Het hart heeft een eigen stem zoekt Lex de stem op van zijn favoriete audioboek, en die hoort bij Evelien. Dit bijzondere verhaal gaat over je hart volgen, en hoe moeilijk dat kan zijn als het verleden aanklopt.

Sterker samen
Gea Veldkamp 

Twee vrouwen gaan op reis naar Scandinavië en bouwen onderweg een hechte band op

Een indrukwekkend verhaal over twee vrouwen die met een camper Scandinavië gaan ontdekken. In Sterker samen van Gea Veldkamp volg je als lezer de levens veranderende reis van Hannah en Vivian.

Juni 2022

Basis abonnement

In vol vertrouwen
Anne-Marie Hooyberghs

Estelle leert dat ze niet zomaar iedereen kan vertrouwen

Een verhaal over verdriet, vertrouwen en liefde. Anne-Marie Hooyberghs laat de lezer genieten van het heerlijke verhaal van Estelle in het boek In vol vertrouwen.

Het licht breek door
Thea Zoeteman

Een beetje hulp kan ervoor zorgen dat het zonlicht eindelijk door het wolkendek heen kan breken

Thea Zoeteman schrijft over de onzekere Anita, de zelfverzekerde Elise en de tevreden Felix in Het licht breekt door. Hoewel hun relaties niet allemaal even soepel verlopen, is het wel een verhaal vol warmte en liefde.

September 2022

Klein & Basis abonnement

Frannies familie
Gerda van Wageningen

Frannie wil haar eigen leven graag invullen, maar een koppige vader maakt dit niet makkelijk.

In het tweede deel van de Biezen en Riet trilogie schrijft Gerda van Wageningen over Frannie. In Frannies familie volgen we Frannie, die duidelijk weet wat ze wil en wat niet. Een boek vol spanning en liefde.

Ondergeschoven
Johanne A. van Archem 

Grietje heeft tijdens haar jeugd nooit haar weg kunnen volgen, maar sinds ze bij de bankier is gaan werken, wordt ze overvallen door keuzes.

Johanne A. van Archem brengt de lezer terug naar het midden van de negentiende eeuw, een periode van tweespalt onder protestanten, diepe armoede en verlokkingen van emigratie naar Amerika. In Ondergeschoven leren we Grietje kennen en volgen we haar leven. Van Archem vult het verhaal met vele obstakels en beslissingen die Grietje moet zien te overwinnen.

Oktober 2022

Plusserie

Het roer om
Simone Foekens

Christine weet als powervrouw precies wat ze wil en is niet bang om ineens het roer om te gooien

Auteursinfo: Simone Foekens schrijft in Het roer om over de eigengereide Christine. Het is een echte feelgoodroman waarin Foekens de lezer zelf ook inspireert om lef te tonen en te gaan voor je doel.

Hartepijn
Martin Scherstra 

Van kunst alleen kan hij niet leven, maar zich inlaten met een geldwolf? Dat nooit!

Martin Scherstra schrijft over het moeilijke leven van Hielke, die recentelijk weduwnaar is geworden. In Hartenpijn vertelt Martin op zijn kenmerkende invoelende wijze over het verlies van een partner en de financiële problemen van het kunstenaarsbestaan.

November 2022

Klein & Basis abonnement

Op afstand
Ria van der Ven 

Franka zet zichzelf tijdelijk opzij om haar man Joost te verzorgen, maar na zijn overlijden probeert ze weer haar leven op te pakken

Ria van der Ven neemt de lezer in Op afstand mee in het leven van Franka en haar man Joost. Een beroerte zorgt ervoor dat de hele balans in de familie wegvalt. Een verhaal over verdriet en schuldgevoel, maar boven alles is er nog steeds de sterke familieband en liefde.

Samen
Greetje van den Berg 

Is een nieuwe start genoeg om Gerben weer de juiste kant op te leiden?

Het tweede deel van Duet van het zwijgen heet Samen. Greetje van den Berg schrijft hier verder over Gerben, die een nieuwe start gaat maken in zijn leven.

December 2022

Plusserie

De buren van de Brugstraat
Olga van der Meer

Drie vrouwen uit dezelfde straat nooit contact totdat ze elkaar op een tuinfeest van nieuwe buren leren kennen.

Lorraine gaat trouwen, maar ze moet de bruiloft uitstellen als haar vader plotseling haar moeder verlaat. Cindy kan niet meer voor haar zwaargehandicapte dochtertje zorgen en zal haar in een gezinsvervangend tehuis moeten plaatsen. Marlayne leidt na jaren in een slechte relatie te hebben gezeten een eenzaam bestaan. Ze staat er helemaal alleen voor. Of toch niet?

Verdwaald in de nacht
Sandra Berg 

De hechte vriendschap van Halley en Xue ontstaat door begrip en de bereidheid om elkaar te helpen

Sandra Berg laat zien hoe belangrijk vriendschap is in haar boek Verdwaald in de nacht. Al heb je nog zoveel problemen, samen is het makkelijker om deze te overwinnen dan alleen.

>