Top 5 boeken voor als je even hard wilt huilen

Bij het zoeken naar je volgende boek, is het gemakkelijk om aangetrokken te worden tot romantische verhalen met een happy end of fantasieboeken met bevredigende conclusies. Maar zo nu en dan hebben we allemaal wel eens een goede huilbui nodig en kan het goed voelen om een hartverscheurende tranentrekker te lezen.

Speciaal voor deze momenten, vind je hieronder 5 boekaanbevelingen waarvan we garanderen dat ze je aan het huilen zullen maken. Get the tissues ready!

reminders of him, huilen

Als I dreamed a dream jouw go to karaoke song is, is dit boek echt wat voor jou!

We kennen allemaal de emotionele achtbaan die It ends with us is. Minder bekend, maar zeker niet minder ontroerend, is de hartverscheurende, maar toch hoopvolle Reminders of him, eerder getiteld Herinneringen aan hem. Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt. 

tranentrekkers, als morgen niet bestaat, jennifer armentrout, armentrout

Omgaan met schuldgevoel

Voor Jennifer L. Armentrout de beste, meest spicy fanatasyboeken van deze generatie schreef, was ze hard op weg om koningin van het young adult-genre te worden. Het aangrijpende Als morgen niet bestaat, komt uit deze tijd. De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in dit hartbrekende verhaal.  Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken?

rebbecca yaros, huilen, onverminderd, fight & glory

Het grote gemis

Onverminderd van Rebecca Yarros is rauw, realistisch en romantisch. Dat rauwe begint al bij de openingsscène, waarin Ember het dramatische nieuws krijgt dat haar vader is gesneuveld in Afghanistan. In die toch al kwetsbare periode komt ze er ook nog achter dat haar vriendje Riley het doet met haar huisgenoot. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Maar ze kijkt wel uit om zich in een nieuwe relatie te storten… Onverminderd is het eerste deel van de populaire Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros.

mia sheridan, de wensmuur, sheridan, tranentrekker, belle en het beest, modern sprookje, hervertelling

Beauty and The Beast meets The Phantom Of The Opera meets ugly crying

Mia Sheridan schreef met De wensmuur een mooie en emotionele romance, doordrenkt van liefde en hartzeer. Balletdanseres Clara verhuist in De wensmuur naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. 

olga van der meer, keerpunt, sandwich generatie, dementie

Van je familie moet je het hebben

In de roman Keerpunt werkt Olga van der Meer overtuigend en aangrijpend uit hoe het leven voor de zogeheten sandwichgeneratie kan lopen. De 37-jarige Leanne trekt na haar scheiding samen met haar dochter in bij haar moeder. Ze raakt steeds verder in de knel tussen de zorg voor haar moeder – die vanwege haar gezondheid steeds meer hulp nodig heeft –, haar dwarse dochter en het onverwerkte verdriet van de scheiding. Het wordt een negatieve spiraal waar ze niet in haar eentje uit kan komen. 

>