Word jij onze nieuwe bestseller-schrijfster?

20-10-2016

Heb jij altijd al je eigen roman in de boekenwinkel willen zien liggen? Dan is dit je kans! Samen met het tijdschrift Vriendin organiseren we namelijk voor de tweede keer een schrijfwedstrijd. Doe mee en wie weet ligt jouw boek volgende zomer in de winkels!

Zo doe je mee
Stuur vóór 16 januari je manuscript voor een zomerse roman naar info@zomerenkeuning.nl en post@vriendin.audax.nl (je krijgt een ontvangstbevestiging).

Waar moet je op letten?

  • Je manuscript is een Word-document van minimaal 60.000 en maximaal 100.000 woorden.
  • Voeg een samenvatting van maximaal twee A4’tjes toe.
  • Verwerk het thema ‘Zomer’ in je verhaal, het liefst in een internationale setting.

Nog voor Valentijnsdag wordt het beste manuscript gekozen. Misschien komt jouw droom uit en wacht je een mooie schrijfcarrière. Veel leesplezier!

Over de feelgood-roman
Romantische fictie kenmerkt zich door het ongedwongen lezen en het character-driven verhaal. Dat wil zeggen dat niet de plot, maar de ontwikkeling van een of meerdere personages het belangrijkst is.
Ook de setting speelt een grote rol: je neemt de lezer mee in je verhaal door te ‘schilderen met woorden’. Een lichte woordkeus, niet te lange zinnen en spelen met gedachten van personages zijn mooie afwisselingen. Daar doorheen zit verhalende tekst waarmee je sprongen kunt maken in tijd en setting. Een feelgood-uitgave hoeft niet persé een goede afloop te hebben, maar het verhaal moet wel ‘rond’ zijn – dus geen open einde. Een positieve wending en een portie romantiek in het verhaal worden door de lezer op prijs gesteld. Nog één ding: blijf bij jezelf tijdens het schrijven en kijk realistisch naar de ontwikkeling van het verhaal. Veel succes!

Wijnen, AlineDit is de winnares van vorig jaar
Aline van Wijnens droom kwam uit: zij werd door de jury unaniem verkozen tot winnares van de eerste schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en Vriendin. Aline won met haar feelgood-roman Halsoverkop, over de single dertiger Nicole die het liefst met haar neus in de boeken zit. Ze slaagt er niet in een leuke man van vlees en bloed te vinden. Tot ze op het plekje waar ze altijd leest in haar lunchpauze een man ziet zitten… mét een boek in zijn handen. Halsoverkop verscheen vlak voor de zomer en kreeg onlangs een tweede druk.

>