Gisteren verschenen: Het huis met de rode luiken

04-05-2022

Op 3 mei verscheen Het huis met de rode luiken van Marja Visscher bij uitgeverij Zomer & Keuning. Het huis met de rode luiken van Marja Visscher is het indrukwekkende verhaal van Aleida van Vlierden.

Het huis met de rode luiken
Marja Visscher

Marja Visscher, succesvol auteur van onder meer De dame van het Voorhout en Het torentje van Adelheid, schreef met 'Het huis met de rode luiken' een aangrijpende historische roman gesitueerd in Hattem. Aleida van Vlierden, dochter van een beroepsmilitair, krijgt als 19-jarige een liefdesaffaire met advocaat Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders. Daar hun families lijnrecht tegenover elkaar staan, wordt hun liefde verboden. Ze vlucht met hem naar Duitsland, maar al snel wordt Aleida's liefdesgeluk verstoord. Ze krijgt spijt als ze Hermans ware aard leert kennen, maar wat kan ze nu doen?

Marja Visscher portretteert in Het huis met de rode luiken opnieuw een indrukwekkende historische vrouw. Eerder verscheen van haar onder andere De dame van het Voorhout en Het torentje van Adelheid.


>