Z&K auteurs winnen Valentijn schrijfwedstrijd & Oeuvreprijs

16-05-2022

Zaterdag 14 mei was het weer zover: de uitreiking van de Valentijnprijs in Ermelo. Dit jaar stonden er niet een, maar twee Z&K auteurs op de shortlist: Anne Marie Hooybergs met Op zoek naar mijn zusje en Chantal Claassen met Flessenpost. Alhoewel de Valentijnprijs dit jaar (welverdiend) gewonnen is door Aline van Wijnen, zijn we trots op een mooie tweede en derde plek!
De andere genomineerden waren: ‘JP & IK’ – Dani van Doorn (Uitgeverij Eigenzinnig)
en ‘Met een beetje geluk’ – Tamara Haagmans (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff)

Schrijversprijs voor Anja Janssen

Z&K auteur Anja Janssen (‘Introweek’ en ‘Bikini’s & kites’) won dit jaar met haar inzending ‘De vlammende pijl’ de schrijfwedstrijd. Het verhaal werd opgenomen in de bundel ‘Lentekriebels’ die inmiddels overal te koop is en waarvan de opbrengst volledig naar Villa Pardoes gaat. De jury was erg enthousiast over Anja's inzending en zei het volgende:

“Erg mooi verhaal. Zeer goed in elkaar gezet en opgebouwd. Een genot om te lezen!”
Oeuvreprijs voor Marja Visscher

Ook Z&K auteur Marja Visscher (Het huis met de rode luiken’ en De dame van het voorhout) viel dit jaar in de prijzen. Zij mocht de Oeuvreprijs in ontvangst nemen. Volgens de jury voor de kennis van de vele genres die zij door de jaren heen in de boekenwereld heeft gepubliceerd. Marja Visscher schrijft zowel historische als hedendaagse romans. 

>