Dag 1: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

01-08-2020

Hallo lieve lezers,

Het is weer zover! De tweede Z&K Readalong is begonnen. Ik heb er weer heel erg veel zin in. Ik heb echt genoten van Zij die ontkomen en kan dan ook niet wachten om Hij die blijft te lezen. Dit tweede deel gaat over Rebecca, een van Liv’s vriendinnen, je weet wel; die ene die ook een oogje had/heeft (?) op Finn. Rebecca is advocaat en erg succesvol, alleen in de liefde heeft het nog niet willen lukken. Dat lazen we in het eerste deel van de Long Acre-serie. Ik ben heel erg benieuwd wat haar verhaal is en of ze in dit boek wél liefde zal vinden. Ik gun het haar zo!

Vandaag lezen we de eerste 3 hoofdstukken, dat is bladzijde 1 t/m 49. Dus ga er lekker voor zitten met een kop thee! Als je deze hoofdstukken gelezen hebt, scroll dan vooral verder om de blog van vandaag te lezen en vergeet niet jouw bedenkingen achter te laten!

— SPOILERS —

Het boek begint erg typisch. We zitten midden in een bemiddeling tussen een stel. Rebecca is advocaat voor een van beide partijen, de man van het stel, de gedupeerde, want zijn vrouw is heftig vreemd gegaan met de aannemer. De man wil koste wat het kost zijn hondje Prince Hairy (die naam, lol) houden. Het maakt hem niet uit wat zijn ex-vrouw allemaal krijgt, als hij de hond maar krijgt. Als iemand die geen huisdieren heeft, kan ik dat niet zo goed begrijpen, maar als jij wél een lieve hond of kat hebt, zal jij waarschijnlijk ook alles opzij zetten voor jouw viervoetige vriend. Rebecca laat in deze zaak zien dat zij de best in the business is, want ze krijgt het voor elkaar de zaak te winnen; de man krijgt zijn hondje. Het gevoel van victorie straalt van de pagina’s af en ik merk dat ik gelijk blij ben voor Rebecca en de man met z’n hondje. Een lekker begin van het verhaal.

Ik merk wel dat dit boek een stuk minder beladen begint dan Zij die ontkomen. Tijdens het lezen van de eerste hoofdstukken hing er een erg beknellende en gespannen sfeer. Je kon toen duidelijk merken dat Liv niet op haar gemak was en de emoties straalden er vanaf. Dit boek begint een stuk luchtiger met een, hoe schrijnend het ook is, grappige zaak. Waarschijnlijk omdat onze hoofdpersoon Rebecca niet het onderwerp van de zaak is, als het om háár hondje was gegaan had er ongetwijfeld ook een andere toon in het verhaal gezeten.

Echter blijft de luchtige sfeer niet lang hangen. Als Rebecca met haar heerlijke take away naar huis loopt, wordt ze eerst lastig gevallen door een hond. Hij smeekt om het geurende Italiaanse brood dat Rebecca in haar tas heeft zitten. Ze had zich er zo op verheugd, maar toch besluit ze om de hond het brood te geven. Als ze vervolgens wordt aangevallen door twee mannen met een pistool weet ze niet wat ze moet doen. Ze verstijfd van angst en is niet in staat de bevelen van de overvallers op te volgen. Rebecca denkt dat haar laatste uur geslagen heeft, totdat de hond haar te hulp schiet en de overvallers aanvalt. Yeeeesss boyyy! Echt een toffe hond. Maar tot de grote schrik van Rebecca hoort ze daarna een schot en even denkt ze dat haar einde tóch gekomen is.

Tegelijkertijd maken we kennis met Wes Garrett. Een chefkok die niet meer in zijn restaurant werkt en nu allerhande andere klusjes moet aannemen om rond te komen. Zo zien we hem naar een feestje gaan om daar als heuse Shirtless Chef te koken voor een groep vrouwen. Ik bedoel, die chefs mogen ook wel eens bij mij mogen koken, of niet *wink wink*. Wes heeft het hier duidelijk niet naar z’n zin, maar ja, hij weigert om zijn broer om geld te vragen.

Het toeval wil dat Wes precies op het moment dat Rebecca wordt overvallen die straat in loopt en schiet gelijk te hulp. Het schot blijkt de hond geraakt te hebben en Rebecca is totaal in paniek. Gelukkig is de broer van Wes dierenarts en de hond wordt vrij snel naar de kliniek gebracht. Bebloed, moe en hongerig staat Rebecca even later in de kliniek, klaar om naar huis te gaan. Wes biedt aan haar te brengen, maar zodra Rebecca zijn achternaam hoort, wil ze het niet meer. De naam “Garrett” laat bij mij niet meteen een belletje rinkelen, dus ik verwacht dat we verder op in het boek er achter zullen komen wat deze naam voor Rebecca betekent.

Dat was het dan! De eerste drie hoofdstukken van Hij die blijft. Wat is er al veel gebeurt in slechts 50 pagina’s! Ongelofelijk! Ik ben vooral heel erg benieuwd wat de naam Garrett betekent, wat denken jullie? Zal het een ex van Rebecca zijn geweest of iets in die richting? Of totaal iets anders?

Ik kan in ieder geval niet wachten om verder te lezen. Morgen lezen we de hoofdstukken 4 t/m 7.

Groeten,

Véronique

>