Dag 2: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

02-08-2020

Hallo lieve lezers,

Vandaag gaan we weer verder met de Readalong voor Hij die blijft. Ik moet nog wel even bijkomen van de aanval op Rebecca waar we gister over gelezen hebben. Hoe zit dat bij jullie?

Vandaag lezen we de hoofstukken 4 t/m 7. Heb je die nog niet gelezen? Lees ze dan eerst en kom daarna terug, want het zou zonde zijn als je al spoilers krijgt over deze hoofdstukken. Heb je deze hoofdstukken wel gelezen? Lees dan lekker verder met de blog van vandaag!

— SPOILERS —

Net als ik moest Rebecca ook duidelijk nog even bijkomen van de heftige aanval op haar. Tijdens de schietpartij bij haar op school is ze beschoten en nu ze weer een wapen op zich gericht heeft gehad, komt dat trauma ook weer naar boven. Erg heftig.

We komen er vrij snel achter waar Rebecca Wes van kent; ze was ooit de advocaat van zijn ex-vrouw tijdens een zaak tegen hem. Hij had blijkbaar nogal losse handjes en Rebecca heeft er toen voor gezorgd dat zijn ex-vrouw het meerendeel van de bezittingen en het geld kreeg. Yikes. Ik had gehoopt dat er toch wel een iets spannender verleden tussen deze twee was, maar hey, wat niet is kan nog komen!

De overvallers hebben Rebecca’s tas gejat, waar ook haar sleutels én haar rijbewijs waar haar adres op staat, in zaten. Doordat de overvallers dus de sleutel en haar adres hebben, voelt Rebecca zich niet veilig genoeg om alleen naar huis te gaan en dus stelt Wes, als een echte gentleman, voor dat hij wel met haar mee gaat tot dat de slotenmaker geweest is en alle sloten zijn vervangen. Ik vind het echt heel vreemd dat er in Amerika adressen op rijbewijzen staan, juist in dit soort situaties. En ik vind het aan de ene kant ook best wel tricky dat Rebecca Wes gelijk “vertrouwt”, terwijl ze wéét van zijn verleden. Ik weet niet of ik zo iemand mee naar huis zou willen nemen. Hoe bang ik ook zou zijn.

Omdat Rebecca nog steeds niets gegeten heeft, stelt Wes voor om onderweg naar haar huis even wat eten te halen. Ze gaan naar een foodtruckpark waar een vriend van Wes een foodtruck heeft. Ze halen er heerlijk Indiaas eten en raken aan de praat met de eigenaar. Daar komt Rebecca erachter dat Wes ook een chefkok is en dat hij graag een eigen foodtruck wil. Zo leert ze Wes toch ook van een andere kant kennen. En Rebecca kan daarbij ook niet ontkennen dat ze Wes wel een aantrekkelijke verschijning vindt.

Wes en Rebecca komen aan bij Rebecca’s huis en doen eerst als een stel politieagenten een ronde door het huis om te zien of de overvallers er niet toevallig zijn of zijn geweest. We lezen dit vanuit het perspectief van Wes en ook hier komen we erachter dat Wes Rebecca ook wel een aantrekkelijke verschijning vindt. Dit gaat de goede kant op! Tegen de tijd dat ze bij de badkamer aankomen wordt er hard op de deur gebonsd. Rebecca verstijft van schrik en Wes gooit haar tegen de muur en gaat over haar heen staan om haar te beschermen. En dan realiseren ze dat ze wel heeeeel dicht tegen elkaar aan staan.

Het gebons bleek van de slotenmaker te komen. Terwijl hij de sloten vervangt, gaan Wes en Rebecca eten. Ze spreken over allerlei zaken en leren elkaar kennen. Er is duidelijk een spark voelbaar tussen die twee en ik hoop dat er snel wat gaat gebeuren! En dan, als Wes op het punt staat om weg te gaan, zoent Rebecca hem! Oooooeeehhhh. Uiteraard doen ze er daarna heel erg ongemakkelijk over en gaat Wes weg. Maar dit belooft veel goeds voor de toekomst!

In het laatste hoofdstuk gaan we met Rebecca mee als ze gaat brunchen met Liv, Taryn en Kincaid. Heerlijk om die meiden ook weer te zien. Ik hou echt van Kincaid met al haar sassy opmerkingen. Rebecca vertelt over de avond, de hond, de overvallers, Wes, en de meiden trekken uiteraard allerlei conclusies. Conclusies die Rebecca steevast ontkent, terwijl ze weet dat ze zou willen dat de conclusies waar zouden zijn.

Ik heb weer genoten van deze hoofdstukken. De spanning tusesn Wes en Rebecca is nu al duidelijk voelbaar en ik kan echt niet wachten totdat er meer gaat gebeuren. Ik vind het tof dat de andere Long Acre personages ook in dit boek weer aan bod komen. Ik hoop dat we van hen ook meer gaan zien.

Ik heb alleen geen idee wat er verder in het boek zou kunnen gebeuren. Ik verwacht veel tussen Wes en Rebecca, maar verder? Wat denken jullie dat er gaat gebeuren? Gaat Rebecca de hond adopteren? Gaat Wes de foodtruck kopen? Laat hieronder een reactie achter wat jij denkt!

Morgen lezen we hoofdstuk 8 t/m 11. Alvast weer veel leesplezier en tot morgen!

Liefs,

Véronique

>