Dag 2: ‘Zij die ontkomen’ – Z&K Leesclub #1

02-07-2020

Welkom lieve lezers bij de tweede dag van deze readalong!

Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleven als ik. Gister lazen we de eerste vijf hoofdstukken. Hierin maakten we kennis met Liv en Finn en het drama dat zich twaalf jaar geleden heeft afgespeeld tijdens hun schoolgala. Wat een heftig begin zeg! Ik moest er wel even van bijkomen.

Vandaag lezen we pagina 71 t/m 140, dit zijn de hoofdstukken vijf t/m 10. Ik ben zo benieuwd hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen tussen Liv en Finn, want het begon in ieder geval al goed!

<– !! SPOILERS !! –>

Oof, de hoofdstukken van vandaag beginnen al gelijk heel erg steamy! Liv wordt gewekt door een hoop gebonk op de deur van haar hotelkamer. Het is Finn die haar midden in de nacht komt opzoeken. Hij bleef maar aan haar denken. Nou, dat hoefde Finn geen twee keer te zeggen! Al snel eindigen Liv en Finn zoenend op het bed, maar dan veranderd Finn ineens in Jospeh, een van de schutters van twaalf jaar geleden, en blijkt het allemaal een nachtmerrie te zijn.

Dat was wel even jammer, want ik gun het Liv en Finn zo! Maar goed, we zitten pas in hoofdstuk vijf. Finn hoort Liv schreeuwen, pakt z’n wapen en rent als een gek naar haar kamer. Daar ramt hij de deur in elkaar om haar te redden van haar aanvallers. En dan komt ook Finn erachter dat het een nachtmerrie was. Liv is in volle paniek en uiteraard is Finn er om haar te troosten. Hij stelt zelfs voor om van kamer te ruilen, omdat hij het niet fijn vindt dat de gebroken deur van haar kamer niet op slot kan. Wat een schatje is het ook he?!

De volgende ochtend probeert Finn als iemand die zich schaamt na een one night stand ongezien het hotel uit te glippen, maar natuurlijk loopt hij Liv tegen het lijf. Ze besluiten om toch samen even een koffietje te drinken. De rustige ochtend wordt echter verstoord door de nachtmanager van het hotel die stiekem foto’s van het koppel maakt. Finn, bang dat hij door de zware jongens uit zijn verleden herkent wordt als de foto verspreid wordt, gaat door het lint en takelt de fotograaf flink toe. Pas wanneer Liv ingrijpt met een kan water komt Finn weer bij zinnen. Hij wordt meegenomen door de politie. Vervolgens bedreigt Liv de fotograaf, zodat hij alle foto’s wist. Wat een badass move van Liv!

Door Livs bedreigingen doet de fotograaf geen aangifte van mishandeling en gaat Finn gelijk weer vrijuit. Samen stappen Liv en Finn in de auto en rijden van het politiebureau terug naar het hotel. Natuurlijk wordt Finn precies als Liv met hem in de auto zit gebeld door zijn baas. Hierdoor moet Finn het hele verhaal van zijn undercover operatie wel aan Liv uitleggen. Ook vraagt Finn’s baas Liv een oogje in het zijl te houden, zodat Finn inderdaad de broodnodige vakantie neemt. Finn stelt voor dat Liv in de weekenden wel bij hem kan overnachten. Het huis dat hij gehuurd heeft, heeft nog een bijgebouwtje waar Liv kan overnachten en “aan haar fotografie kan werken”. Want we weten allemaal dat dat natuurlijk het gene is wat Liv daar komt doen. Ik kan niet wachten om te zien hoe het “fotograferen” gaat.

Wat een heerlijke paar hoofdstukken waren het weer zeg! Je kunt duidelijk merken dat Finn en Liv nog om elkaar geven en dat ze zich bij elkaar op hun gemak voelen. Toch zijn ze beiden erg terughoudend omdat ze zichzelf allemaal ideeen aanpraten. Nergens voor nodig natuurlijk. Ik kan echt niet wachten om te zien hoe het zal gaan als Liv en Finn inderdaad weekenden met elkaar gaan doorbrengen. Zal er dan meer gebeuren dan fotograferen?

Morgen lezen we pagina 141 t/m 207. Dit zijn de hoofdstukken 11 t/m 16. Ik kan in ieder geval niet wachten!

Groetjes,

Véronique

>