Dag 3: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

03-08-2020

Hallo liever lezers,

Vandaag lezen we de hoofdstukken 8 t/m 11 uit Hij dit blijft van Roni Loren. Dit tweede boek in de serie volgt scheidingsadvocaat Rebecca Lindt en het is duidelijk dat zij het 12 jaar na de schietpartij in Long Acre er nog steeds erg moeilijk mee heeft.

De volgende tekst bevat spoilers voor Hij die blijft t/m hoofdstuk 11. Lees alleen verder als je deze hoofdstukken gelezen hebt!

— SPOILERS —

De hoofdstukken van vandaag beginnen ontschuldig. Wes heeft boodschappen gehaald en wil deze in het appartement van zijn broer Marco in de koelkast zetten. Zijn broer is echte rniet thuis, maar in de dierenkliniek waar hij boven woont. Wes besluit er naartoe te lopen en tot zijn schrik ziet hij Rebecca daar staan. Na die ongemakkelijke kus had hij gehoopt haar nooit meer te hoeven zien, of misschien toch wel. Feit blijft dat hij zich geen houding weet te geven. Zeker als Marco dan ook nog aan hem vraagt om met Rebecca mee te lopen naar de hond die haar gered heeft. Als je denkt dat het niet erger kan, komt Wes erachter dat Rebecca advocaat is. Scheidingsadvocaat. Wes heeft dan het optelsommetje snel gemaakt en beseft zich dat de vrouw voor wie hij eten heeft gekocht, met wie hij mee naar huis is gegaan, die haar gekust heeft, ook de vrouw is die ervoor gezorgd heeft dat hij alles kwijtgeraakt is. En om er nog een schepje bovenop te doen, blijkt dat zij ook al vanaf het begin wist wie hij was. Wes is ziedend en de twee maken ruzie naast de honden. Arme dieren.

Wanneer de twee terug zijn bij Marco en Kincaid, die met Rebecca mee gegaan was naar de kliniek, blijkt dat Marco de dames heef tuigenodigd om van Wes’ eten te komen proeven. Hier hebben Rebecca en Wes uiteraard geen zin in, maar aan de ogen van Marco en Kincaid is te zien dat zij er wel op zitten te wachten. Eenmaal in de keuken glippen Marco en Kincaid snel weg en blijven Rebecca en Wes samen achter. Er volgt meer ruzie maar ook Wes’ kant van het verhaal over zijn scheiding en Rebecca kan het niet helpen dat ze zich schuldig voelt over wat zij Wes heeft aangedaan. Dat lijkt me echt een pijnlijke positie om in te zitten. Zeker nu ze weet dat ze de leugens van Wes’ ex allemaal heeft geloofd. Ervan uitgaande dat Wes de waarheid spreekt natuurlijk… Desalniettemin ben ik blij dat ik niet in haar schoenen hoef te staan. Zeker omdat de aantrekkingskracht en seksuele spanning tussen beiden mega voelbaar is! Stel je voor!

Vervolgens worden we meegenomen in een kookles van Wes. Heel tof om dat ook eens te zien. Ik houd er altijd van als er in verhalen een aantal van dat soort stukjes zitten. Hetzelfde als de brunch van Rebecca waar we gister over lazen. Leuk om de twee hoofdpersonen ook los van elkaar in hun eigen leven te zien. Al nam de les van Wes wel een andere wending toen bleek dat één van zijn leerlingen verwondingen aan zijn arm had door een hondenbeet. En nu zit Wes dus in een benarde situatie, want het kán maar zo zijn dat deze leerling een van de aanvallers van Rebecca is. Al zou het natuurlijk wle heeeel toevallig zijn als precies hij dat gedaan heeft. Aan de andere kant, als hij het niet gedaan heeft, is het ook weer heel toevallig dat hij precies op diezelfde avond door een hond in z’n arm gebeten is. Ik ben benieuwd of Wes de confrontatie aangaat en wat daar uit gaat komen! Wat denken jullie, heeft deze Steven het gedaan? Of het hij écht door de nieuwe hond van een vriend gebeten, zoals hij zelf beweerd?

Wes heeft Rebecca uitgenodigd om een lesje mee te kijken, zodat ze kan zien of het inderdaad Steven was. Maar Rebecca kan het zich niet meer herinneren en Steven lijkt geen tekens van herkenning te laten zien. Dus óf hij het nou gedaan heeft, dat is de grote vraag.

Hoofdstuk 11 heeft tot nu toe mijn favoriete scene van dit boek! Wes en Rebecca zijn samen aan het eten in het foodtruckpark. Rebecca eet falafel en ik was wel een beetje jaloers toen ik dat las. YUM. Midden in hun gesprek worden de twee brutaal gestoord door een vrouwtje die Wes ervan probeert te overtuigen nog een langs te komen met zijn Shirtless Chefs – je weet wel, dat extra klusje die hij in hoofdstuk 2 deed. Wes kijkt verbouwereerd maar Rebecca gaat in full lawyer mode en maakt snel korte metten met het vrouwtje. Heerlijk om te lezen, vooral omdat het vanuit Wes’ perspectief verteld wordt en zijn gedachten hierover zijn om van te smullen. Als het vrouwtje weg is volgt er nog wat schaamteloos geflirt tussen Rebecca en Wes. Het was weer een feestje om te lezen.

Zoals ik net al zei, was hoofdstuk 11 by far mijn favoriet tot nu toe. Dat maakt vandaag mijn favoriete dag van deze readalong. Maar goed, we zijn pas op dag 3, dus wie weet dat dat nog verandert!

Heb jij al een favoriet hoofdstuk of een favoriete scene? Laat het in de comments weten.

Liefs,

Véronique

>