Dag 3: ‘Zij die ontkomen’ – Z&K Leesclub #1

03-07-2020

Hallo lieve lezers!

We kregen van jullie te horen dat jullie het leestempo erg hoog vonden, daarom hebben we besloten om jullie een dagje langer te geven om de hoofdstukken te lezen. De hoofdstukken die we gister en vandaag hebben gelezen, waren mijn favoriete tot nu toe! Waarom dat is, dat lees je zo!

Gister en vandaag lezen we hoofdstuk 11 t/m 16, dus als je ze nog niet gelezen hebt, zak dan lekker even onderuit met je e-reader, telefoon of tablet en kom weer terug als je de hoofdstukken gelezen hebt!

Goed, laten we dan nu echt beginnen met de readalong. Let op: de volgende tekst bevat spoilers over hoofdstuk 11 t/m 16 van Zij die ontkomen. Lees alleen verder als je deze hoofdstukken gelezen hebt!

Lees hieronder wat ik over deze 6 hoofdstukken denk!

<– !! SPOILERS !! –>

 

Oke, zoals ik dus al zei, waren dit denk ik mijn favoriete hoofdstukken tot nu toe, want OMG Liv en Finn, EIN-DE-LIJK! Hier zaten we al op te wachten natuurlijk!!

Aan het einde van hoofdstuk 10 waren Liv en Finn met elkaar aan het appen. Dit waren uiteraard alleen maar dubbelzinnige en flirterige berichtjes, terwijl ze natuurlijk helemaal niet “met elkaar kunnen flirten”. In hoofdstuk 11 gaat dit gesprek verder en zien we dat de afspraak tussen Liv en Finn definitief wordt en dat Liv inderdaad op zaterdag haar spullen pakt en richting Wilder rijdt. Ik ben heel benieuwd wat voor plezier die twee allemaal gaan beleven, met z’n tweeën, in dat huis bij het meer.

Wat ik wel een beetje lastig vind, is Liv’s houding tot haar baas. Ze voelt zich bijna schuldig dat ze in het weekend niet werkt en iets voor haarzelf gaat doen. En ze heeft het gevoel dat ze daardoor “de regels overtreedt”. Ik vind echter dat Liv veel te veel werkt en zichzelf ook een keer een pleziertje moet gunnen, toch?

Eenmaal in Wilder aangekomen, zien we hoe dromerig en fantastisch het huis bij het meer is. De vuurplaats, het uitzicht, de ondergaande zon, het geluid van kabbelend water en vogels die fluiten. In zo’n omgeving zou ik ook wel een paar weekendjes vakantie willen vieren!

Het geflirt tussen Liv en Finn gaat gelijk weer vol van start, maar tegelijkertijd zeggen ze ook tegen zichzelf dat het niet kan en dat ze de grenzen moeten bewaren. BORING. Ze praten over het verleden, drinken biertjes en eten pizza. Het klinkt als een heel gezellige avond, maar die door hun verlangen en lust toch een soort van beladen is. Ik vraag me vooral af hoe lang het duurt tussen die twee voordat de bom barst en ze zichzelf niet meer in kunnen houden!

Uiteindelijk komt alle sexuele spanning tussen die twee tot een hoogtepunt. Mooi om te zien dat ze zich er eindelijk aan kunnen overgeven en van elkaar kunnen genieten. Ik ben wel heel benieuwd hoe lang dit goed gaat. Want het is duidelijk dat ze om elkaar geven. Misschien wel te veel om een soort van friends with benefits relatie met elkaar te onderhouden. Ik hou me hart van dat dit goed gaat, want ik gun het die twee zo erg!

Ik heb genoten van alle brutaliteit, schunnigheid en grapjes tussen Liv en Finn. Ze hebben duidelijk de schaamte en ongemakkelijkheid een beetje opzij gezet en de manier waarop ze met elkaar omgaan is echt heerlijk om te lezen. Ik hou van de humor tussen Liv en Finn en kan echt niet wachten om morgen verder te lezen!

Wat vonden jullie van deze hoofdstukken? Denken jullie dat het slim geweest is voor Liv en Finn om deze stap te zetten? Hadden jullie hetzelfde gedaan of had je toch liever gewacht?

Morgen en overmorgen lezen we de hoofdstukken 17 t/m 22. Lees je weer mee?

Liefs,

Véronique

>