Dag 4: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

04-08-2020

Hallo lieve lezers,

We zijn alweer op de helft van de readalong voor Hij die blijft aangekomen. Wat vinden jullie tot nu toe van het boek? Ik vind het leuk om te zien hoe Rebecca en Wes met elkaar omgaan. Dit boek voelt wel een stuk minder beladen en ik heb ook het gevoel dat de Long Acre-schietpartij in dit deel van de serie minder centraal staat, hoewel het duidelijk wel een grote rol speelt in Rebecca’s leven. Hoe ervaren jullie dat?

Vandaag lazen we de hoofdstukken 12 t/m 16. Lees snel verder om de blog van vandaag te lezen!

— SPOILERS —

Hoofdstuk 12 begint ermee dat Wes Rebecca meeneemt naar het terrein waar de foodtruck staat die Wes graag wilt kopen. Het is een verlaten terrein vol met allerlei auto’s. Rebecca krijgt gelijk het gevoel dat ze dingen doen die niet mogen. Wat in a way natuurlijk waar is, want ze breken een soort van in op het terrein. Wes laat vol trots de oude schoolbus zien die hij wil kopen. Het is mooi om te zien hoe enthousiast hij hiervan wordt. Hij heeft eindelijk weer een doel voor ogen, de kans op een nieuw restaurant. Maar hè, we kennen Wes en Rebecca nu wat langer dan vandaag en die twee in het donker op een verlaten terrein, dat blijft natuurlijk niet bij alleen het kijken naar een oude schoolbus.

Rebecca en Wes zijn midden in een heftige zoensessie verwikkeld als ze worden gestoord door de eigenaar van de bus met twee potentiele kopers. Zodra Wes dat hoort, voelt het alsof zijn wereld onder zijn voeten wegzakt. Hij ziet zijn droom voor zijn neus in duigen vallen, arme Wes. Totdat Rebecca als een soort konijn uit een hoge hoed aan de verkoper verteld dat zij de bus koopt, voor $1000 meer dan de vraagprijs.

Wes wil protesteren, want hij wil niet dat zij de bus voor hem koopt, maar als ze uitlegt dat het niet voor hem is, maar voor het naschoolse programma waar hij les geeft en het de liefdadigheidsactie van haar vader is, vindt Wes het goed op één voorwaarde: ze helpt zelf ook mee met het project. Eerst wil Rebecca protesteren, maar kan zij Wes ooit iets weigeren? Nee, precies.

Wat volgt is een reeks geflirt tussen Wes en Rebecca, waarbij Wes haar de hele tijd probeert over te halen meer tijd in het project te steken en Rebecca steeds blijft zeggen dat ze het druk heeft en geen tijd en blablabla. Worden jullie er ook een beetje moe van dat ze steeds haar drukke agenda als excuus gebruikt? Ik snap niet waarom ze zich niet wat meer open kan stellen voor Wes, want het is duidelijk dat ze dat wel wil, toch?

De hoofdstukken van vandaag eindigen ermee dat Rebecca samen met haar vader naar een liefdadigheidsbrunch gaat. Daar wordt van Rebecca verwacht dat ze een inspirerend praatje houdt over zichzelf als overlever van de schietpartij. Maar zodra ze op het podium staat, krijgt ze een paniekaanval en valt ze bijna flauw. Wes, die toevallig die ochtend bij een brunch de catering moet verzorgen, wat toevallig dezelfde brunch blijkt te zijn als waar Rebecca is, redt haar en haalt haar zo snel mogelijk het podium af. Hij neemt haar mee naar een rustiger plekje om haar even bij te laten komen. Haar vader komt woedend op haar af gestormd en gaat als een gek tegen haar tekeer want ‘hoe kon ze dat nou’ doen en ‘ze kan na de volgende spreker alsnog haar speech geven’. Hij houdt er geen moment rekening mee dat Rebecca het misschien wel niet wil. Maar EINDELIJK vindt Rebecca een keer de ballen om tegen haar vader te zeggen dat ze het niet wil, en het niet gaat doen en dat ze die middag met Wes meerijdt en niet met haar vader.

De laatste scènes is dat Rebecca met Wes meerijdt. Haar idee is dat hij haar thuis afzet zodat ze de hele middag in haar eentje kan zitten. Wes denkt daar echter anders over, omdat er nog een oude schoolbus is die schoongemaakt moet worden, en daar is een warme zondagmiddag natuurlijk perfect voor. Rebecca, die alleen haar nette kleding aan heeft, wil in eerste instantie weigeren, maar Wes wil er niks van weten. Hij zegt dat ze wel wat kleren van hem kan lenen en zo eindigt ze bij Wes binnen om zich om te kleden. Maar voordat ze dat doet, wordt ze eerst een heel klein beetje verliefd op Wes, omdat hij een hele kast vol met boeken heeft en laat Rebecca mannen die lezen nou net heel aantrekkelijk vinden. Ik bedoel: mood. Er worden een hoop opmerkingen en toespelingen gemaakt en ik heb zo het gevoel dat het schoonmaken van die bus niet alleen bij het schoonmaken van de bus blijft.

Morgen lezen we vast meer over Rebecca en Wes die samen op een broeierige zondagmiddag de bus schoon gaan maken. De spanning tussen die twee is duidelijk voelbaar en elk gesprek dat ze hebben wordt er flink geflirt. Ik ben zo benieuwd hoe lang Rebecca het kan volhouden dat ze “het allemaal niet wil” en “dat ze door haar werk voor goed genezen is van relaties”, want volgens mij zijn zij en Wes echt perfect voor elkaar.

Morgen lezen we de hoofdstukken 17 t/m 20 en ik kan niet wachten!

Hoe denken jullie dat het verder zal gaan tussen Rebecca en Wes?

Liefs,

Véronique

>