Dag 4: ‘Zij die ontkomen’ – Z&K Leesclub #1

04-07-2020

Hallo lieve lezers,

We zijn ondertussen alweer bij dag 4 van deze readalong aanbeland! De afgelopen twee dagen hebben we de hoofdstukken 17 t/m 22 gelezen en wat is er weer een hoop gebeurd zeg! Ook in deze hoofdstukken leef je als lezer weer heel erg met Liv en Finn mee en ik vind het echt super leuk om deze twee personages steeds beter te leren kennen 🙂

Let op: de volgende tekst bevat spoilers over hoofdstuk 17 t/m 22 van Zij die ontkomen. Lees alleen verder als je deze hoofdstukken gelezen hebt!

<– !! SPOILERS !! –>

Hoofdstuk 16 eindigde uiteraard met Liv en Finn die EIN-DE-LIJK met elkaar het bed deelden. We hadden hier al zo lang op gewacht en nu is het eindelijk gebeurd. Dat betekent dat hoofdstuk zeventien begint met de morning after. En die had niet dramatischer kunnen verlopen. Finn denkt lekkere broodjes en seksuele gunsten te kunnen brengen, maar Liv wordt op dat moment gebeld door haar baas dat ze per direct op kantoor nodig is. Haar vrije dag was niet goed gekeurd en ze moet dus gelijk terug komen naar Austin. Dat is het einde van Finn’s en Liv’s dag samen. Yikes. Ik vind het erg jammer dat Liv niet wat meer tegen haar baas in gaat. Ik snap dat ze haar baan graag wilt houden en bang is dat ze haar huur niet meer kan betalen als ze haar baan kwijt raakt. Maar Liv werkt zo vaak ’s avonds en in de weekenden, dat het gewoon niet meer gezond is. Misschien is dat het verschil tussen Nederland en Amerika, maar ik vind het heel lastig dat Liv niet wat meer voor zichzelf opkomt. Want als je altijd alleen maar werkt en zelfs nooit weekend neemt, dat lijkt me niet echt gezond.

Dat Liv terug gaat naar Austin betekent ook dat ze de plannen met Kincaid om foto’s van haar eten te maken, moet afzeggen. Kincaid is uiteraard not amused, en ze laat haar mening dan ook duidelijk naar Liv horen. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe sassy Kincaid is. Alle opmerkingen die ze maakt over Finn, ze neemt duidelijk geen blad voor de mond en het is echt geweldig om te lezen. Dat maakt het zware thema van dit boek zeker een heel stuk lichter!

Liv heeft de hele week hard gewerkt, zodat ze in het weekend naar Finn toe kan, maar op vrijdagavond wordt haar verteld dat ze geacht wordt om te blijven en dan doet Liv wat ze al veel eerder had moeten doen; ze gaat eindelijk tegen haar baas (en ex-scharrel) Preston in en komt voor zichzelf op! YES GIRL! Ze gaat er zelfs zo ver in, dat ze ontslag neemt. Nu heeft ze geen excuses meer om niet naar Finn te gaan en ik kan dan ook echt niet wachten om te zien wat hij hierover denkt.

Dat weekend verrast Liv Finn door tóch naar Wilder te komen, terwijl Finn de hoop al had opgegeven. Hij heeft dat weekend een etentje bij zijn ouders en ziet er enorm tegen op. Liv gaat met hem mee als support. Eenmaal daar aangekomen wordt het etentje waarvan ze al dachten dat het ongemakkelijk zou worden, nóg ongemakkelijker als Rebecca met haar familie binnen komt stappen. Finn’s ouders waren duidelijk niet op de hoogte van Liv’s aanwezigheid en proberen na twaalf jaar nogsteeds om Finn en Rebecca te koppelen. Wat volgt is een heerlijk ongemakkelijke avond, gevuld met veel margarita’s en diepe gesprekken. We leren Rebecca wat beter kennen en Finn geeft nog maar weer eens toe dat hij echt niet een relatie met Liv kan beginnen, omdat hij voor z’n werk snel weer weg moet. Wat een mannenpraat zeg.

Het waren weer een aantal fijne hoofdstukken waarin er zoveel gebeurd is! De komende twee dagen lezen we de rest van het boek. Ik ben heel benieuwd hoe het zal eindigen tussen Finn en Liv. Gaan ze deze zomer echt alleen maar daten en verdwijnt Finn dan weer van de radar? Ik ben er nu al bang voor dat dit niet goed gaat aflopen 🙂

We gaan het allemaal zien! Over twee dagen kunnen jullie hier de laatste blog van deze readalong lezen 🙂

Groetjes,

Véronique

 

>