Dag 5: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

05-08-2020

Hallo lieve lezers,

We zijn alweer bij dag 5 van deze Readalong aanbeland. Wat gaat de tijd toch snel! Is het een beetje bij te houden voor jullie? Hoe zit het met het leestempo? Is het goed te doen of juist te snel of te langzaam? Laat het me weten in de comments!

Vandaag lazen we hoofdstuk 17 t/m 20 en na dat einde van hoofdstuk 16 kon ik écht niet wachten hoe het verder zou gaan tussen Rebecca en Wes! Laten we snel verder lezen om te zien wat er gebeurt.

— SPOILERS —

Wes heeft Rebecca mee naar zijn huis genomen zodat ze hem kan helpen de schoolbus schoon te maken. Rebecca, die daar natuurlijk niet op gekleed is, leent een veel te groot sportpak van Wes zodat ze lekker aan de slag kunnen. Na het nodige geflirt en de nodige toespelingen staan de twee dan eindelijk buiten met emmers, sop en de tuinslang. Al heeft Rebecca Wes verplicht om zonder shirt schoon te maken, omdat zij ook met een korte broek daar moest staan waardoor haar littekens zichtbaar zijn. Nou Rebecca en een shirtloze Wes, drie keer raden hoeveel er van dat schoonmaken terecht gaat komen, eh. En als Wes dan ook nog op het punt van verbranden staat en Rebecca hem met zonnebrand insmeert, houdt onze favoriete chefkok het niet meer. Zijn groeiende interesse in Rebecca is duidelijk zichtbaar en de twee besluiten dan ook om het schoonmaakfeestje in Wes’ badkamer voort te zetten.

Rebecca wordt op haar werk bezocht door de agenten die haar overval onderzoeken. Ze hebben bewakingsbeelden bij zich waarop de overvaller te zien is. Maar we weten allemaal van tv hoe onscherp, wazig en korrelig dat soort beelden eruit zien, dus ook Rebecca kan er niet veel mee. Het zou inderdaad Steven, Wes’ leerling kunnen zijn, maar het zou ook net zo goed iemand anders kunnen zijn. Rebecca neemt zich voor het er nog eens met Wes over te hebben.

Het is eindelijk zo ver; Wes en Rebecca gaan de bus aan de kinderen laten zien en hun vertellen dat het project eraan zit te komen! Maar voordat ze dat doen, hebben ze nog een serieus gesprek over Steven. Omdat Rebecca nu officieel vrijwilliger is van het programma, mag Wes met haar delen dat hij het idee heeft dat Steven thuis mishandeld wordt. Maar dat Wes ook nog niet zón band met de jongen heeft opgebouwd, dat hij het uit zichzelf gaat vertellen. Ik ben heel benieuwd wat voor rol Steven verder in het verhaal gaat hebben. Hij wordt veel meer uitgelicht dan de andere leerlingen, dus ik denk dat dit verhaal nog wel eens een staartje zou kunnen krijgen.

De hoofdstukken van vandaag eindigen ermee dat Rebecca Wes na de middag op school meeneemt naar haar huis, waar ze uiteraard eerst elkaar nog even extra vies maken voordat ze pas gaan douchen. Terwijl Wes onder de douche staat, wordt er aangeklopt: Rebecca’s vader. Hij was not amused dat ze bij haar speech tijdens de brunch was weggelopen en wilde het daar nog eens even goed met zijn dochter over hebben. Eerst is hij alleen maar woedend, totdat een nietsvermoedende Wes halfnaakt de kamer in komt stappen. Dan wordt haar vader driftig en maakt allerlei insinuaties en bedreigingen en je ziet Rebecca gewoon ineen krimpen. Ondanks dat zij en haar vader alleen elkaar hebben, is te merken dat hun relatie niet overstroomt van liefde. Het is schrijnend om te zien hoe Rebecca zich als een klein meisje opstelt tegen haar vader, als of ze bang voor hem is. Ze is een volwassen vrouw die prima in staat is haar eigen keuzes te maken, maar haar vader denkt daar duidelijk anders over. Ik zou niet zo kunnen lezen denk ik, maar dat ligt misschien meer aan mij…

Nou, dat waren de hoofdstukken weer voor vandaag. Er is vooral in de relatie tussen Rebecca en Wes heel veel gebeurd. Al houdt Rebecca er nogsteeds krampachtig aan vast dat het alleen maar lol is, alleen maar tijdelijk en niks serieus, terwijl je kunt merken dat Wes langzaamaan behoefte begint te krijgen aan iets meer. Ik ben heel benieuwd of dat gaat botsen in het verloop van het boek. Wat denken jullie?

En wat denken jullie van Steven? Wat voor rol gaat hij nog spelen in dit verhaal?

Morgen lezen we de hoofdstukken 21 t/m 24 en ik kan alleen maar zeggen dat ik uitermate nieuwsgierig ben naar wat er nog komen gaat!

Liefs,

Véronique

>