Dag 6: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

06-08-2020

Hallo lieve lezers,

Het is ondertussen dag 6 van de Readalong voor Hij die blijft. Na vandaag zijn er nog maar 2 dagen over en dan hebben we het boek alweer uit! Ik geniet wel heel erg van deze Long Acre-serie van Roni Loren. Ook al zijn het aangrijpende verhalen, ze lezen wel erg snel weg! Hoe zit dat met jou? Vlieg jij er ook doorheen of heb je er meer moeite mee?

Vandaag lezen we de hoofdstukken21 t/m 24. Ik ben benieuwd wat Rebecca en Wes vandaag allemaal weer gaan beleven.

— SPOILERS —

We beginnen vandaag met een lunch. Wes en Marco zijn gaan samen lunchen in het restaurant dat in het pand van Wes’ oude restaurant zit. Ik snap niet waarom hij daar zou willen komen, maar goed, we hebben het er maar mee te doen. Wes zit uiteraard de hele tent in zijn hoofd af te kraken, wat wel echt een hilarische noot toevoegt aan deze scène. Want eerlijk, niemand houdt van zo’n tacky, over the top barbecue restaurant, dus ik ben het wel met Wes eens; het lijkt me er echt verschrikkelijk. Wes wilde deze lunch aangrijpen om Marco over twee belangrijke zaken in zijn leven te vertellen; het project met de schoolbus en Rebecca. Helaas is Marco over allebei niet te spreken. Hij waarschuwt Wes zelfs dat het misschien teveel is, omdat hij nog herstellende is en dat hij daarom zichzelf niet moet verliezen in nieuwe passieprojecten of vrouwen. Ik bedoel, na alles wat Wes heeft meegemaakt gun je die jongen toch alles? Dan ga je het toch niet lopen afkraken als hij eindelijk weer een beetje kleur in z’n leven gevonden heeft?

Rebecca is vanwege de demonen uit het verleden die ze blijft zien, bij een psycholoog geweest. Daar is ze tot de conclusie gekomen dat ze teveel hooi op haar vork heeft genomen en dat ze zich op twee gebieden in haar leven moet focussen, wat betekent dat ze het foodtruckproject en Wes zou moeten laten vallen. Ze besluit om nog één middag te helpen bij het project en er dan een einde aan te maken. De middag pakt echter anders uit dan ze had gedacht.

Ze gaat inderdaad lekker aan de slag en samen met twee leerlingen, waaronder Steven, schrobt ze de binnenkant van de bus. Steven heeft een blauwe plek op zijn hoofd, maar Rebecca weet dat ze nog niet echt een band heeft opgebouwd met deze jongen, dus ze vraagt er niet naar. Op het moment dat ze vindt dat ze er klaar mee zijn voor de dag, stelt Steven voor dat hij nog wel wilt blijven. Als Rebecca hem dan mededeelt dat dat niet zal gaan, omdat Chef G (Wes) met haar mee gaat een hond ophalen die neergeschoten is, trekt Steven wit weg. Die reactie is genoeg voor Rebecca en in het gesprek dat volgt komt naar voren dat Steven inderdaad haar heeft beroofd. Maar ook dat Steven wordt mishandeld door zijn vader. Als verantwoordelijke volwassene moet Rebecca wel melding maken van dit huiselijk geweld, en Steven vraagt haar om hem een paar uur de tijd te geven zodat hij wat spullen kan pakken, voordat ze belt. Ze belooft dit, wat aardig coulant van haar is. Echter, wat mij het meest verbaasde in deze scène is dat ze Steven ook belooft te helpen. Dat ze zijn advocaat wordt zodra de zaak in de rechtbank komt. Ik bedoel, die jongen heeft haar beroofd, heeft ervoor gezorgd dat ze allerlei traumatische gebeurtenissen opnieuw beleefde, dat ze verstijfde van schrik, en nu wil ze hem helpen, vertegenwoordigen? Ik snap wel waar ze vandaan komt, dat ze deze jongen graag wil helpen, want het is nou eenmaal een schrijnend verhaal, maar het is misschien ook wel een beetje apart. Wat vinden jullie? Hadden jullie in Rebecca’s plaats Stevens zaak aangenomen of niet?

Ik zie het trouwens wel gebeuren dat Rebecca na dit zich gaat omscholen tot jeugdadvocaat. Het hele boek door lezen we dat ze eigenlijk een hekel heeft aan scheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Dit zou best een goeie stap in een andere richting kunnen zijn, of niet?

Rebecca en Wes gaan samen de hond, Ridder (echt een leuke naam!) ophalen, waarna ze uiteraard bij Rebecca thuis belanden. Wes kookt een heerlijke pasta, helaas dit keer niet shirtless haha! Tijdens het eten doet Wes de openbaring van de eeuw; hij ziet het wel zitten om méér te zijn voor elkaar dan alleen lol of een afleiding. Rebecca voelt zich er uiteraard meteen benauwd door en laat het uiteraard vreselijk in het midden. Zeker omdat Wes vervolgens allerlei spannende dingen in de slaapkamer belooft.

Zodra Rebecca en Wes eenmaal in de slaapkamer zijn, kan Rebecca niet in het moment komen. Ze is teveel bezig met Steven en Wes merkt dit. Ze kan er niet langer onder uit en vertelt het hele verhaal aan Wes. Niet perse het moment dat ik ervoor gekozen had, maar oké. You gotta do what you gotta do, toch? Nouja uiteindelijk doen ze ook wat Wes Rebecca tijdens het eten beloofd had. Aan de gedachten van Rebecca kunnen we merken dat ze ook langzaam (of misschien wel sneller dan ze zou willen) verliefd wordt op Wes, maar elke keer zodra haar hart ook maar enigszins in die richting wijst, kapt haar verstand het af. Ik word er wel een beetje moe van dat Rebecca zich niet open wil stellen voor een relatie. Ja, ze ziet in haar werk zoveel mensen bij wie het allemaal níét goed gaat, maar dat betekent toch niet dat het bij níémand goed gaat. Zeker omdat Wes al meerdere keren heeft aangegeven / laten merken dat hij echt voor haar wil gaan. Ik vind het echt jammer, want ik denk dat er wel iets moois uit voort zou kunnen bloeien.

Wat is jullie mening over de relatie van Wes en Rebecca? Zijn jullie het met Rebecca eens en moet ze het überhaupt geen kans geven? Of zijn jullie meer Team Wes en moet ze zich er gewoon meer voor open stellen en de sprong wagen? Ik weet wel aan wiens kan ik sta.

Het zit er alweer op voor vandaag! Wat een heftige onthulling over Steven zeg. Ik had al wel verwacht dat er meer achter hem zou zitten. Al had ik dit niet verwacht!

Morgen lezen we de hoofdstukken 25 t/m 27. Tot morgen!

Liefs,

Véronique

>