Dag 7: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

07-08-2020

Hallo lieve lezers,

Morgen is het alweer de laatste dag van deze Readalong. Wat gaat de tijd toch snel. Maar voordat het zover is, hebben we nog 72 bladzijdes te gaan!

Vandaag lezen we hoofdstuk 25 t/m 27 en wat waren ze heftig!

— SPOILERS —

De hoofdstukken van vandaag beginnen met Wes. In de kroeg. Met een glas whisky. Echt, like, maat?! Ik was zó verbaasd toen ik dat las. Het hele boek gaat het erover hoe hij de alcohol heeft overwonnen en nooit meer terug wil naar dat leven. En nu, Rebecca heeft het “uitgemaakt” en gelijk grijpt hij weer naar de drank. Echt onvoorstelbaar. Maar zoals hij tegen zichzelf zegt, en zoals de vrouw achter de bar zegt; het is een test. Wes slaagt erin om de whisky niet te drinken. Hij laat het staan en loopt naar buiten. Even was ik verbaasd, maar daarna voelde ik ook een soort van trots, dat hij zich er toch niet helemaal aan heeft toegegeven.

Eenmaal buiten wordt Wes gebeld door een agent, of hij ene Steven kent. Nou, toen gingen alle alarmbellen wel rinkelen, bij Wes én bij mij. En dan komen we erachter dat Steven die avond zijn vader heeft neergeschoten én nu dreigt om zichzelf van kant te maken. Hij heeft gezegd dat hij alleen met Wes of zijn advocaat wil praten. Wes wordt zo snel mogelijk opgehaald door een politieauto. Zodra hij in de auto zit, zit er nog een figuur naast hem; Rebecca, Stevens advocaat. Vanaf daar gaat alles in een rap tempo. Ze rijden naar het huis waar Steven zich schuilhoudt en proberen via de telefoon de jongen te kalmeren. Als dat niet lukt, besluit Rebecca dat er maar één optie mogelijk is: ze moet het huis zien en hem face-to-face zien. Wes en het gehele politiekorps is erop tegen, maar ze weten ook dat het waarschijnlijk wel hun beste kans is. Dus Rebecca krijgt een kogelvrijvest aan en gaat naar binnen.

Binnen gaat ze het gesprek aan met Steven en de emoties lopen hoog op. Ze komt er zelfs eindelijk deels voor uit wat er al die jaren geleden op Long Acre High gebeurd is, waardoor zij zich nog steeds medeverantwoordelijk voelt voor de schietpartij. Heftig om te horen, maar het helpt Steven wel. Samen komen ze uiteindelijk, zonder wapen, het huis uit. Ik had niet gedacht dat Rebecca ooit in gevaar was bij Steven, maar je weet het niet. Haar angst voor zijn vuurwapen was tijdens het hele gesprek voelbaar, en juist daarom vind ik het zo stoer dat ze het gewoon gedaan heeft.

De hoofdstukken van vandaag eindigen ermee dat haar vader woest het politiebureau binnenstormt om te verzekeren dat het niet ZIJN dochter is die zich associeert met een crimineel, die zich inlaat met dat soort tuig en die hem zéker niet gaat vertegenwoordigen. Uiteindelijk blijkt Rebecca dat allemaal wel te zijn of te doen en haar vader gaat door het lint. Hij dreigt met alles waarmee hij maar dreigen kan en gedraagt zich ronduit belachelijk. Zijn dochter is net uit een toch redelijk gevaarlijke en onvoorspelbare situatie gekomen en dan doet hij zo?!?!?! Alleen maar omdat het slecht afstraalt op hem, zijn naam en zijn campagne?!?!?! Echt, meen je die? Ik ben echt verbaasd!

Zo, dat waren drie heftige hoofdstukken vandaag. Misschien wel de heftigste tot nu toe. Ik had nooit gedacht dat Steven in staat zou zijn zijn vader neer te schieten. Wat heftig zeg. Ik moet er gewoon even van bijkomen! Hoe hebben jullie dat ervaren?

Morgen lezen we het laatste stukje van het boek. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat eindigen tussen Rebecca en Wes en wat deze actie betekent voor de toekomst van Steven.

Wat denken jullie?

Tot morgen!

Liefs,

Véronique

>