Z&K Leesclub #4: ‘Hij die vasthoudt’ – Blog 3

22-10-2020

Hallo lieve lezers,

We zijn vandaag alweer over de helft van Hij die vasthoudt aanbeland. Nog eventjes en ook het laatste boek uit de Long Acre-serie van Roni Loren zit erop. Ik denk dat ik er nog niet klaar voor ben om deze prachtige serie vaarwel te zeggen, dus gelukkig hebben we nog een paar hoofdstukken te gaan!

Voor je verder leest, moet ik je waarschuwen voor spoilers. Als je dit leest, en het boek nog niet (helemaal) gelezen hebt, kan het zijn dat je spoilers zult krijgen!

Eerder hadden we het al de schrijfstijl van Roni Loren, onze favoriete personages en het perspectief waarin de boeken geschreven zijn. Vandaag wil ik het met jullie hebben over het thema en de opvallende elementen.

Dat de Long Acre-serie geen luchtige is, dat weten we allemaal. De serie speelt zich af tijdens de nasleep van een heftige schietpartij, meer dan tien jaar geleden. Wat zijn volgens jullie de belangrijkste thema’s in deze serie? Er zijn hoofdthema’s te onderscheiden die door de gehele serie doorlopen, maar wat zijn volgens jullie  de belangrijkste (sub)thema’s in Hij die vasthoudt? Hoe komen deze thema’s tot uiting?

En mijn tweede onderwerp van vandaag zijn opvallende elementen. Wat is je opgevallen aan Hij die vasthoudt? Is er een bepaalde scène of uitspraak die je is bijgebleven? En waarom? Of is je misschien iets opgevallen dat in alle vier de boeken terug kwam?

Dat was het weer voor vandaag! Volgende week duiken we nog één laatste keer in dit boek voordat we de Long Acre-serie uit hebben.

Tot volgende week!

Liefs,

Véronique


Heb jij Hij die vasthoudt nog niet in huis?


Laat hieronder een reactie achter

>