Z&K Leesclub #5: ‘Ik hou je vast’ – blog 1

05-11-2020

Hallo lieve lezers,

Het is tijd voor de eerste blog van de leesclub van Ik hou je vast. Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast was om dit boek te lezen. Het heeft allereerst een prachtige cover en ik ben echt iemand die een boek leest voor de cover. Daarnaast zijn de recensies die ik tot nu toe gelezen heb enorm lovend en daaruit kan ik alleen maar opmaken dat het een prachtige en liefdevolle roman moet zijn.

Vandaag beginnen we met een simpel onderwerp dat nog niet zo zeer over het boek zelf gaat, wat de mensen die net zijn aangehaakt en het boek nog niet uit hebben, vast prettig zullen vinden. Ik wil het namelijk hebben over de schrijfstijl. Let op: ook al gaat dit onderwerp niet direct over de inhoud van het boek, deze blog en de reacties kunnen nog steeds spoilers bevatten!

Wat vind je van de schrijfstijl van Ik hou je vast? Vind je het een makkelijk en prettig te lezen schrijfstijl of moet je juist heel erg je best doen om je aandacht erbij te houden? Wat vind je van het taalgebruik? Vind je dat er veel moeilijke woorden in zitten of lange zinnen of juist niet? En past de schrijfstijl bij het boek? Of zie je bij feelgoodroman liever een ander soort schrijfstijl?

Persoonlijk vond ik de schrijfstijl van Marina erg prettig. Ik vloog letterlijk door het boek heen. Jammer dat het daardoor zo snel uit was, maar het getuigt zeker van een gemakkelijke en prettige schrijfstijl. Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren hebben.

Tot in de volgende blog!

Groeten,

Véronique


Heb jij Ik hou je vast nog niet in huis?


Laat hieronder een reactie achter

>