Z&K Leesclub #5: ‘Ik hou je vast’ – blog 3

12-11-2020

Hallo lieve lezers,

We zijn alweer bij de derde blog aanbeland, wat betekent dat we alweer op de helft van de leesclub van Ik hou je vast zitten. Wat gaat de tijd snel he?

Nu we halverwege de leesclub zijn, wil ik het ook met iets hebben waar Millie ongeveer halverwege het boek achter komt. Ben je nog niet zo ver in het boek? Stop dan met lezen van deze blog, want dit bevat grote spoilers!

De twee onderwerpen waar ik het vandaag met jullie over wil hebben houden verband met elkaar, namelijk de thema’s van het boek en de ontdekking die Millie doet in hoofdstuk 19. Als je al zo ver in het boek bent, weet je precies over welke ontdekking ik het heb: Gareth, de stiefvader van Ethan, is opgepakt voor het misbruiken van een jongen. En dan vallen voor Millie alle puzzelstukjes op hun plaats.

Hoe reageerde jij op deze onthulling? Wat ging er door je heen toen je het las? Zag je het aankomen aan de manier hoe Ethan zich daarvoor gedroeg? Of had je wel door dat er iets was, maar dacht je dat het iets anders was?

In het verlengde van deze ontdekking, wil ik het met jullie hebben over het thema van het boek. Een van de hoofdthema’s is uiteraard seksueel misbruik bij jongens. Dit is een onderwerp dat niet veel besproken wordt en waar nog behoorlijk een taboe op rust. Wat vinden jullie ervan dat Marina juist dit onderwerp gekozen heeft voor haar feelgoodroman? Vinden jullie dit beladen onderwerp samen met de vaak luchtigheid van een feelgoodroman bij elkaar passen?

Voor mij kwam de schok die Millie ervaarde niet als een schok. Dat komt vooral doordat Marina mij, als onderdeel van de uitgeverij, al verteld had waar het verhaal over ging. Ik wist al dat ik het kon verwachten. Hierdoor wist ik dus van te voren waar Ethan mee zat, waardoor het voor mij ook wat beter af te lezen was aan Ethans houding en signalen die hij af gaf. ik wist echt niet hoe het aan het licht zou komen, dus ondanks dat ik erop zat wachten, kreeg ik toch kippenvel zodra ik las dat Millie het gevonden had.

Een wat meer beladen blog vandaag, maar daarom zeker niet minder belangrijk! Ik ben super benieuwd naar wat jullie van dit thema vinden voor een feelgoodroman.

Tot de volgende blog!

Liefs,

Véronique


Heb jij Ik hou je vast nog niet in huis?


Laat hieronder een reactie achter

>