Z&K Leesclub #7: ‘Blauwdruk van geluk’ – Petra Kruijt

27-01-2021

Twee weken geleden verscheen ons eerste fysieke boek van het jaar: Blauwdruk van geluk van Petra Kruijt een fijne feelgoodroman over de vraag: hoe word je wie je bent? Voor dit fijne verhaal organiseren we met liefde weer een nieuwe editie van de Z&K Leesclub! Het was rond de feestdagen even helemaal stil, maar nu zijn we terug en willen we elke maand ten minste 1 leesclub organiseren! Ook nieuw is dat we voor deze leesclub 8 exemplaren hebben voor fanatieke lezers die niet kunnen wachten om met de leesclub mee te doen. Verderop in deze post kan je lezen hoe je je kan aanmelden!

Blauwdruk van geluk

Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht? Blauwdruk van geluk is een eerlijke feelgoodroman over bittere glamour.

De leesclub

De leesclub voor Blauwdruk van geluk loopt van zaterdag 20 februari t/m woensdag 3 maart. Elke zaterdag en woensdag in die periode zal er een nieuwe blog online komen waarin we nieuwe onderdelen van het boek bespreken. De posts worden openbaar geplaatst en iedereen is welkom om aan te schuiven. Het is raadzaam om het boek (bijna) uit te hebben tegen de start van de leesclub, want de posts en de reacties kunnen spoilers bevatten!

Petra Kruijt zal tijdens de leesclub meelezen met jullie reacties. Heb je dus een brandende vraag over het schrijverschap of juist over Blauwdruk van geluk? Stel deze dan gerust, dan krijg je reactie van Petra!

Wil jij meedoen? Geef je dan snel op!

We hebben 8 exemplaren van Blauwdruk van geluk beschikbaar, dus ben jij fan van Petra Kruijt of kan je niet wachten om dit verhaal van Navy te lezen? Geef je dan snel op! Opgeven kan door ons een mailtje te sturen naar info@zomerenkeuning.nl waarin jij vertelt waarom je dit boek graag wilt lezen. Voeg daarbij ook je adresgegevens en een linkje naar je social media profiel(en) toe!

Als je wordt uitgekozen, krijg je van ons een exemplaar van het boek thuisgestuurd. Je wordt geacht dit boek rond 20 februari uit te hebben. We verwachten een actieve deelname aan de discussie en aan het einde van de leesclub vragen we je om een recensie over het boek te schrijven op Bol.com, Boekenwereld.com, Hebban.nl en/of Goodreads.com. Opgeven kan t/m 31 januari 2021. Let op: je kunt je alleen opgeven als je een Facebookaccount hebt, want die heb je nodig om op de discussie te kunnen reageren!

Niet uitgekozen maar wil je wel meedoen? Dat kan uiteraard en dat vinden wij alleen maar hartstikke leuk! Sluit aan met je eigen exemplaar en discussieer lekker met ons mee!

Wij hebben er heel erg veel zin in en kijken uit naar jullie deelname!


Heb jij Blauwdruk van geluk nog niet in huis?


Laat hieronder een reactie achter

>