Z&K Leesclub #5: ‘Ik hou je vast’ – Marina Folkers

30-10-2020

Hallo lieve lezers,

Een nieuwe maand betekent dat het weer tijd is voor een nieuw boek voor onze Z&K Leesclub. In november lezen we samen Ik hou je vast van Marina Folkers. Ik hou je vast is een aangrijpende feelgoodroman over een heftig thema en volgt Millie en Ethan.

Ik hou je vast

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

De leesclub

Deze maand doen we het weer een beetje anders. Tijdens de leesclub voor Hij die vasthoudt gingen de blogs en vragen minder over de inhoud van het boek en meer om de leeservaring. Dit willen we tijdens deze leesclub ook weer doorzetten. Daarnaast gaan we tijdens deze leesclub de vaste leespagina’s loslaten. Een aantal van jullie zal het boek al gelezen hebben en een aantal wil liever in zijn of haar eigen tempo lezen. Iedereen kan zo aanhaken bij de leesclub wanneer die dat wil.

Om de leesclub een beetje structuur te geven en het voor iedereen duidelijk te maken, hebben we wel een planning gemaakt wanneer de blogs online komen. Dan kan iedereen die wil, aanhaken bij de blogs en meediscussiëren met de vragen. Let er wel op dat spoilers in de blogs en de reacties zijn toegestaan! Dus als je het boek nog niet (helemaal) uit hebt, kun je tijdens de leesclub dingen tegenkomen die je nog niet gelezen hebt!

Het schema

Blog 1: 5 november
Blog 2: 8 november
Blog 3: 12 november
Blog 4: 15 november
Blog 5: 19 november

Voor nu wil ik jullie nog wat vragen stellen:

  • Heb je al eens eerder een boek van Marina Folkers gelezen? Welke? Wat vond je daarvan?
  • Wat zijn je verwachtingen voor Ik hou je vast?

Marina Folkers leest tijdens deze leesclub ook mee met de reacties, dus mocht je een vraag voor haar hebben, stel deze dan vooral! Ze vindt het erg leuk om jullie vragen te beantwoorden.

Ik kijk er enorm naar uit om dit boek samen met jullie te bespreken en ben super benieuwd wat jullie ervan vinden! Lezen jullie lekker mee?

Tot 5 november!

Groeten,

Véronique


Heb jij Ik hou je vast nog niet in huis?


Laat hieronder een reactie achter!

>