Z&K Leesclub #12: ‘Liefde & ananas’ 1

10-07-2021

Hi lieve lezer,

Hopelijk gaat alles goed met je! En leuk dat je mee doet met deze leesclub! Eerder hadden we op onze social media aangekondigd dat we (zoals gewoonlijk) vijf leesclub posts zouden plaatsen tussen 10 juli en 24 juli. Maar aangezien Liefde & ananas een heerlijke feelgood is die je in een middag heerlijk in het zonnetje kan uitlezen, hebben we besloten om er één post van te maken waarin we het hele boek bespreken. Heb je het boek nog niet gelezen? Pas op voor spoilers! Je kan altijd later terug komen en dan een reactie achterlaten en reageren op anderen. 

Zo, nu we dat uit de weg hebben kunnen we gaan beginnen aan de leesclub!

Verwachtingen

Laten we bij het begin beginnen en het hebben over het boek en de verwachtingen voordat je het verhaal las. Wat dacht je toen je het boek zag? Wat vond je van de cover? En de titel? Of werd je juist meer getrokken door de flaptekst? 

De cover ziet er heerlijk zomers uit! De verschillende kleuren springen er uit en ik was meteen benieuwd naar het ananas gedeelte. Hoe komt dit in het boek terug? Nadat ik de flaptekst las, verwachtte ik een lekker leesbaar feelgood verhaal. Perfect voor deze tijd van het jaar!

Personages

In het eerste hoofdstuk maken we meteen kennis met de klungelige Anna en haar huisgenoten, Peter en Dirk. We leren ook een paar van Anna's getrouwde vrienden met kinderen kennen. Zij is als enige nog single en woont in een studentenhuis. Na de eerste paar hoofdstukken leren we Anna's collega's kennen en een paar interessante mannen waar Anna misschien wel iets meer mee kan opbouwen. 

Wat vindt je van Anna als hoofdpersonage? Kan je jezelf in haar vinden? En wat vindt je van haar collega's? Met welke man dacht je dat Anna zou eindigen? Is er één of zijn er meerdere personages in het boek die je in het echt zou willen ontmoeten of waar je bevriend mee zou willen zijn? Welk personage vond je het minst leuk?

Verhaal

Als eerst de opbouw van het verhaal. Wat vind je daarvan? Hoe ervaar jij die? Vind je de opbouw logisch, prettig en passend bij het verhaal? Of had je het juist liever anders gezien? Wat vind je er fijn aan of wat stoort je juist? Vond je het verhaal te voorspelbaar? Of kan je daar wel van genieten?

En dan als tweede het plot! Wat vind je daarvan? Welke elementen heeft Isabel gebruikt om spanning, emotie en/of diepgang aan het verhaal te geven? En wat is voor jou het meest opvallende element? Hoe vind je de relatie tussen Anna en Mark uitgewerkt? En heb je een favoriete scène?

Ondanks dat het verhaal best te voorspellen was, vond ik de plot twist origineel en was weer eens iets anders dan normaal. Tot op het laatste moment wist ik niet met wie Anna zou eindigen en of het nog wel goed zou komen na de film.  

Schrijfstijl

Liefde & ananas is het debuut van Isabelle. En er komen nog meer in boeken in de Love & Fruits-serie. 

Wat vind je van de schrijfstijl in Liefde & ananas? Merkte je dat het door een debuutauteur is geschreven? Vind je het een makkelijk en prettig te lezen schrijfstijl of moet je juist heel erg je best doen om je aandacht erbij te houden? Wat vind je van het taalgebruik? Vind je dat er veel moeilijke woorden in zitten of lange zinnen of juist niet? En past de schrijfstijl bij het boek? Of zie je bij een feelgood boek liever een ander soort schrijfstijl?

Persoonlijk vond ik het boek heel vlot geschreven en het leest lekker weg. Ik heb een middagje lekker in het zonnetje gezeten en dit boek in een paar uurtjes gelezen. Ik ben heel benieuwd over wie

Leeservaring

Dus, wat vond je van het verhaal? Hoe was je leeservaring? Als je nu terugkijkt op je verwachtingen, zijn deze dan uitkomen? In welke zin wel en in welke zin niet? Welke boodschap denk je dat Isabel met Liefde & ananas aan de lezer wil meegeven? Is ze daarin geslaagd?

Als je nog op andere aspecten van het boek wilt reageren, dan kan dat natuurlijk ook! Laten we gezellig met z'n allen over het boek kletsen in de comments. 

We hopen dat je hebt genoten van Liefde & ananas!  En tot de volgende leesclub.

Liefs,

Sanne (& Véronique)


Heb jij Liefde en ananas nog niet in huis?


>