Z&K Leesclub #13: ‘De kleine theetuin in de duinen’ 2

11-08-2021

Hallo lieve lezer,

Hopelijk heb je een fijne dag en week tot nu toe gehad! Op de eerste leesclub post kregen we al een heleboel leuke reacties. De kleuren, de zee en de duinen op de cover spraken iedereen heel erg aan. Vandaag gaan we wat dieper in op de personages en de setting van het verhaal. Dus als je nog niet zo heel ver bent in het boek: pas op voor spoilers!

Laten we als eerst beginnen met de personages in het verhaal. Al vanaf de eerste pagina worden er veel personages geïntroduceerd. De hoofdpersonages zijn natuurlijk nichtjes en ex-beste vriendinnen Rosa en Fleur. Naast Fleur en Rosa heb je ook nog Cas, vriendinnen Merel en Kyra en bijna de hele familie van Fleur en Rosa. Cas is de verloofde van Rosa, maar was eerst samen met Fleur. Rosa en Fleur waren dikke vriendinnen met Merel en Kyra. Merel werkt samen met Cas en Kyra heeft op school gezeten met Rosa. De familie van Rosa en Fleur zijn ook.  Later in het verhaal, als Rosa en Fleur naar Texel verhuisd zijn, worden er weer een aantal nieuwe personages geïntroduceerd. Waaronder Opa Leen, Daan, Jesper en Koen. Opa Leen is een norse, oude man die vastzit in de tijd en niet van verandering houd. Daan is de makelaar op het eiland en Koen is een echte zakenman en runt meerdere bedrijven. Jesper is de eigenaar van een strandtent, maar hij is maar een raar type en de strandtent loopt ook niet echt lekker.

Hoe vond jij de introductie van al deze personages? Was het makkelijk bij te houden? Of moest je even wennen? Welk personage is jouw favoriete personage? Welk personage vind je minder leuk? In wie kan jij jezelf meer vinden: Fleur of Rosa? Of misschien meer in een ander personage? Zou je vriendinnen kunnen/willen zijn met Merel of Kyra? En wie van de mannelijke personages vind jij het leukst? 

In het begin moest ik even wennen aan alle personages, maar na een paar hoofdstukken zat ik er helemaal in. Qua persoonlijkheid lijk ik meer op Rosa, maar mijn Fleur is wel mijn favoriete personage. Ze is heel toegankelijk en herkenbaar. Mijn minst favoriete personages zijn Cas en Elze, de moeder van Rosa. Ik zou liever vriendinnen willen zijn met Kyra. Daan is wel het leukste mannelijke personage in het verhaal. 

Dan de setting van het verhaal! Het begint natuurlijk in het hectische Amsterdam. Rosa en Fleur zijn naar vanaf Texel naar Amsterdam verhuisd met hun families toen ze nog jong waren. Je merkt daaraan ook dat Amsterdam niet hun thuis is. 

Wat vind jij van de setting? Voelde je dat je ook echt op Texel was? Komen bepaalde dingen of aspecten van de locaties je bekend voor? Als je nog nooit op Texel bent geweest: wat vind je van Anne's beschrijvingen?

Toen ze allebei terug gingen van Texel, wilde ik eigenlijk ook meteen naar Texel verhuizen. Heerlijk zo'n klein eilandje met mooie natuur en strand. Ik ben misschien twee of drie keer op Texel geweest, dus ik ken het eiland persoonlijk niet zo heel goed. Maar ik vond het zeker een fijne setting om over te lezen!

Ik ben heel benieuwd naar je leuke reactie 🙂 

Tot zaterdag!

Liefs,
Sanne


Heb jij De kleine theetuin in de duinen nog niet in huis?


Laat hier een reactie achter!

>