Z&K Leesclub #13: ‘De kleine theetuin in de duinen’ 3

14-08-2021

Hallo lieve lezer,

Het is alweer weekend! Ik hoop dat je een heerlijke zaterdag heb gehad met fijne leesuurtjes ;-). Het is alweer tijd voor de derde leesclub post. Vandaag gaan we het hebben over de schrijfstijl van Anne. Zoals gewoonlijk: mocht je nog niet het hele boek hebben gelezen, ook al gaat dit onderwerp niet direct over de inhoud van het boek, deze blog en de reacties kunnen nog steeds spoilers bevatten!

Voor mij was dit het eerste boek dat ik van Anne West las. Ze schreef eerder de feelgoodserie De Stadstuin. 

Wat vind je van de schrijfstijl in De kleine theetuin in de duinen? Vind je het wisselende perspectief fijn om te lezen? Of juist niet? Vind je het een makkelijk en prettig te lezen schrijfstijl of moet je juist heel erg je best doen om je aandacht erbij te houden? Wat vind je van het taalgebruik? Vind je dat er veel moeilijke woorden in zitten of lange zinnen of juist niet? En past de schrijfstijl bij het boek? Of zie je bij een feelgood boek liever een ander soort schrijfstijl?

Persoonlijk vond ik het een hele fijne schrijfstijl. Ik lees graag een verhaal vanuit twee of meer perspectieven, dus ik was blij verrast daardoor. Het boek leest heerlijk weg en het is een echte zomerse feelgood. Door de schrijfstijl kon ik me nog beter inleven in de situatie tussen Fleur en Rosa. De personages en de omgeving kwamen echt tot leven dankzij de schrijfstijl van Anne West.

Ik ben weer heel erg benieuwd naar jouw mening 🙂

Tot woensdag!

Liefs,
Sanne


Heb jij De kleine theetuin in de duinen nog niet in huis?


Laat hier een reactie achter!

>