Z&K Leesclub #13: ‘De kleine theetuin in de duinen’ 4

18-08-2021

Hey leuke lezer,

Het is alweer de op één na laatste post voor de leesclub! Hoe vindt je het tot nu toe? Ik vind het namelijk erg leuk om deze blogs te schrijven, jullie leuke comments te lezen en daarop te reageren. Vandaag gaan we het over het verhaal en het plot hebben. Dus mocht je het boek nog niet hebben uitgelezen, dan kan je het beste op een ander moment terug komen. Want we gaan namelijk heel erg in op de details en dus ook spoilers. Je bent gewaarschuwd! 😉 

Er zit een flinke hoeveelheid heerlijke drama in dit boek. Je valt meteen tussen de nichtjes Rosa en Fleur in. Zo komen we er meteen achter dat Cas eerst de verloofde/vriend was van Fleur en dat hij nu moet Rosa verloofd is. Je voelt de spanning tussen Rosa, Cas, Fleur en hun familie en vrienden. Na een aantal ruzies besluit Fleur om de patisserie keten Maison RosaFleur, waar ze beide zo hard aan gewerkt hebben, te verkopen en haar biezen te pakken om terug naar Texel te gaan. Natúúrlijk verhuizen Rosa en Cas ook naar het kleine Waddeneiland. Voeg daar nog eens een norse, koppige opa en wat interessante mannen met boyfriend potentie bij en je hebt het perfecte recept voor nóg meer heerlijke drama scenario's. Ik moet zeggen dat ik er erg van heb genoten.

Wat vind jij van alle drama? Hou je van verhalen met zoveel spanning en gebeurtenissen? Of juist niet? En wat vindt jij van de opbouw van het boek? Vind je de opbouw logisch, prettig en passend bij het verhaal? Of had je het juist liever anders gezien? Wat vind je er fijn aan of wat stoort je juist?

En dan als tweede het plot! Wat vind je daarvan? Welke elementen heeft Anne gebruikt om spanning, emotie en/of diepgang aan het verhaal te geven? En wat is voor jou het meest opvallende element? Hoe vind je de relaties tussen de personages uitgewerkt? En heb je een favoriete scène? Vind je het plot/verhaal geloofwaardig? En wat vind je van het einde?

Voor mij heeft dit boek precies de juiste hoeveelheid aan drama, liefde, familie en vriendinnen. Ik heb dit boek ook in een aantal gelezen, omdat ik er zo lekker in zat en er doorheen vloog. Zat jij er ook al meteen in? Of duurde het even? Ik vond het boek nog best wel een open einde hebben, dus dat heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar het tweede deel.

Ben heel benieuwd wat jij van het verhaal en het plot vind 🙂

Tot de laatste op zaterdag!

Liefs,
Sanne


Heb jij De kleine theetuin in de duinen nog niet in huis?


Laat hier een reactie achter!

>