Z&K Leesclub #10: ‘Vrijgevochten’ 3

22-05-2021

Hoi lieve lezer,

We zijn alweer halverwege de Z&K Leesclub voor Vrijgevochten van Femke Roobol aangekomen. Dit lijkt me een mooi moment om onze twee hoofdpersonen, Cornelia en Severijn, en de diverse bijpersonen onder de loep te nemen.

We leren zowel Cornelia als Severijn goed kennen, doordat het verhaal uit hun beiden perspectieven verteld wordt. We maken kennis met hun gedachten en de manier hoe ze naar elkaar kijken en over elkaar denken.

Hoe ontwikkelen Cornelia en Severijn zich in de loop van het verhaal? En wat vind je hun sterkste en zwakste karaktereigenschappen?

Naast Cornelia en Severijn zijn er nog een hoop bijpersonen. Denk bijvoorbeeld aan Cornelia’s opa en Severijns vader. Cornelia’s vriendin Leonora en Leonora’s neef en Severijns vriend Laurens.

Wat voor rol spelen deze bijpersonen in het leven van Cornelia en Severijn? Zijn de personages goed van elkaar te onderscheiden?

Welk personage spreekt je het meeste aan? En welke het minste? En waarom? Heb je in de loop van het verhaal een band opgebouwd met de personages?

Als ik in 1783 in Femkes Leiden had gewoond, had ik denk ik graag bevriend willen zijn met Leonora. Ze komt op mij over als een sympathiek personage die het niet altijd nodig vindt om zich te houden aan de sociale voorschriften en vooral plezier wil hebben in het leven. En omdat ze van de juiste rang en stand is, beschikt ze ook over de mogelijkheden om het leven te leiden dat ze wilt. Lijkt me heerlijk om met haar theetjes te drinken, rond te varen of andere avonturen te beleven. Met wie zou jij bevriend willen zijn?

Je kunt ook nog steeds vragen achterlaten voor Femke, deze beantwoordt ze met liefde voor jullie.

Liefs,

Véronique


Heb jij Vrijgevochten nog niet in huis?


Laat hieronder je reactie achter!

>