Z&K Leesclub #10: ‘Vrijgevochten’

14-04-2021

Hoi lieve lezer,

Het is weer tijd voor een nieuwe Z&K Leesclub! Deze keer organiseren we er eentje voor Vrijgevochten van Femke Roobol. Dit is de aller eerste historische roman die we samen gaan lezen en bespreken. Vrijgevochten vertelt het verhaal van Cornelia en Severijn en hun bijzondere vriendschap in het Leiden van 1783, in een tijd no van revolutie, patriotisme en Oranjegezinden. Ook deze leesclub hebben we weer 8 exemplaren beschikbaar voor fanatieke lezers die graag deelnemen aan de leesclub, maar uiteraard kan je ook met je eigen exemplaar aanhaken!

Vrijgevochten

Femke Roobols historische roman Vrijgevochten speelt zich af in Leiden in 1783. Cornelia en Severijn zijn al jaren vrienden. Severijns vader vindt de vriendschap ongepast, onder andere door de standsverschillen, en stuurt zijn zoon naar Engeland in een poging het paar uit elkaar te houden. Als Severijn eenmaal terugkomt, is er veel veranderd. Cornelia heeft interesse opgevat voor politiek en sluit zich aan bij de patriotten. Hun eens zo hechte band is onherkenbaar veranderd en dat zit Severijn dwars. Hij wil geen kant kiezen, maar hij wil ook Cornelia niet verliezen.

De leesclub

De leesclub voor Vrijgevochten loopt van zaterdag 15 mei t/m zaterdag 29 mei. Elke zaterdag en woensdag in die periode zal er een nieuwe blog online komen waarin we nieuwe onderdelen van het boek bespreken. De posts worden openbaar geplaatst en iedereen is welkom om aan te schuiven. Het is raadzaam om het boek (bijna) uit te hebben tegen de start van de leesclub, want de posts en de reacties kunnen spoilers bevatten!

Femke Roobol zal tijdens de leesclub meelezen met jullie reacties. Heb je dus een brandende vraag over het schrijverschap of juist over Vrijgevochten? Stel deze dan gerust, dan krijg je reactie van Femke!

Wil jij meedoen? Geef je dan snel op!

We hebben 8 exemplaren van Vrijgevochten beschikbaar, dus ben jij fan van Femke Roobol of kan je niet wachten om dit prachtige verhaal van Cornelia en Severijn te lezen? Geef je dan snel op! Opgeven kan door ons een mailtje te sturen naar info@zomerenkeuning.nl waarin jij vertelt waarom je dit boek graag wilt lezen. Voeg daarbij ook je adresgegevens en een linkje naar je social media profiel(en) toe!

Als je wordt uitgekozen, krijg je van ons een exemplaar van het boek thuisgestuurd. Je wordt geacht dit boek rond 15 mei uit te hebben. We verwachten een actieve deelname aan de discussie en aan het einde van de leesclub vragen we je om een recensie over het boek te schrijven op Bol.com, Boekenwereld.com, Hebban.nl en/of Goodreads.com. Opgeven kan t/m 18 april 2021. Let op: je kunt je alleen opgeven als je een Facebookaccount hebt, want die heb je nodig om op de discussie te kunnen reageren!

Niet uitgekozen maar wil je wel meedoen? Dat kan uiteraard en dat vinden wij alleen maar hartstikke leuk! Sluit aan met je eigen exemplaar en discussieer lekker met ons mee!

Wij hebben er heel erg veel zin in en kijken uit naar jullie deelname!


Heb jij Vrijgevochten nog niet in huis?


Laat hieronder jouw reactie achter!

>