Leesschema: ‘Hij die blijft’ – Z&K Leesclub #2

29-07-2020

Lieve Z&K-lezers,

Vorige maand hebben we samen met jullie Zij die ontkomen van Roni Loren gelezen. We vonden die zo leuk om te doen en om elke dag een blogje over dit boek te delen, dat we het vanaf 1 augustus nog een keer gaan doen! Op 1 augustus verschijnt Hij die blijft, deel 2 in de aangrijpende serie over de grootste schietpartij in de geschiedenis van de VS. Dit tweede deel volgt een van de personages die we in deel 1 ook al zijn tegen gekomen: Rebecca. Hoe vergaat het haar twaalf jaar na de schietpartij? We lezen het vanaf 1 augustus. Lees jij ook mee?

Over Hij die blijft

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Rebecca wordt door de wereld gezien als een overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond uit haar verleden niet vergeten. Rebecca stort zich op haar werk als advocaat en doet alles om haar zaken te winnen.

Wes probeert zijn leven weer op te pakken na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant en de helft van zijn bankrekening kwijt, en ook mentaal heeft hij een klap gekregen. Als hij getuige is van een straatroof en het slachtoffer Rebecca redt – de advocate die zijn ex hielp om Wes te ruïneren – wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder.

Leesschema

DatumWat te lezen?
1 augustusHoofdstuk 1 t/m hoofdstuk 3
2 augustusHoofdstuk 4 t/m hoofdstuk 7
3 augustusHoofdstuk 8 t/m hoofdstuk 11
4 augustusHoofdstuk 12 t/m hoofdstuk 16
5 augustusHoofdstuk 17 t/m hoofdstuk 20
6 augustusHoofdstuk 21 t/m hoofdstuk 24
7 augustusHoofdstuk 25 t/m hoofdstuk 27
8 augustusHoofdstuk 28 t/m epiloog

Tijdens de vorige Z&K Readalong kregen we te horen dat 60 – 70 bladzijdes teveel was om in een dag te lezen, daarom hebben we het voor deze readalong iets ingekort. Daarom lezen we tijdens de readalong 35 – 55 bladzijdes per dag. Dan moet het voor iedereen wat beter te doen zijn, want we willen natuurlijk graag dat het voor iedereen leuk is om mee te doen!

De dagelijkse posts zullen spoilers hebben over de hoofdstukken die we die dag gelezen hebben (en eventueel de hoofdstukken daarvoor), dus kunnen we openlijk onze meningen over wat er gebeurd is delen en onze voorspellingen over wat er nog gaat gebeuren. Wij kunnen niet wachten om te horen wat jullie ervan vinden!

Long Acre-serie

Heb je de Readalong van deel 1, Zij die ontkomen, gemist of ben je nog niet helemaal bij? Als je op deze pagina naar beneden scrollt, vind je een overzichtje van alle blogs die tijdens de eerste Readalong geschreven zijn!

Lees je mee?

Groeten,

Véronique

>