Leesschema: ‘Zij die ontkomen’ – Z&K Readalong #1

30-06-2020

Lieve Z&K-lezers,

Vandaag hebben we iets geheel nieuws en tofs voor jullie! Op 1 juli verschijnt het e-book van Zij die ontkomen, het eerste deel in de Long Acre-serie van Roni Loren. Dit aangrijpende verhaal volgt de overlevenden van de grootste schietpartij in de geschiedenis van de VS. Om de verschijning van deze onvergetelijke debuutserie van Roni Loren te vieren, willen we samen met jullie dit hartverwarmende eerste deel met jullie lezen! Welkom bij de officiële, allereerste Z&K Readalong!

Hoe gaat deze readalong in zijn werk?

Elke dag lezen we een aantal hoofdstukken (zie de planning hieronder). Aan het einde van elke dag, om 20:00 uur, komt er een blog online over de hoofdstukken die we die dag gelezen hebben. Let op: deze blogs zullen spoilers bevatten, dus lees de blog alleen als je de hoofdstukken van die dag lezen hebt! Onder de blog zal er elke dag de mogelijkheid zijn om reacties achter te laten en op elkaar te reageren. Zo kunnen we samen een soort boekenclub vormen, zonder dat we daarvoor het huis uit hoeven!

Over Zij die ontkomen

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School in de Amerikaanse staat Texas. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij, de grootste in de geschiedenis van de VS, kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Zij die ontkwamen, werden ze door de media genoemd. Nu komen de overlevenden terug naar het dorpje, omdat er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij en de mensen die het van dichtbij hebben meegemaakt.

Leesschema

DatumWat te lezen?
1 julihoofdstuk 1 t/m hoofdstuk 4
2 julihoofdstuk 5 t/m hoofdstuk 10
3+4 julihoofdstuk 11 t/m hoofdstuk 16
5+6 juliHoofdstuk 17 t/m Hoofdstuk 22
7+8 juliHoofdstuk 23 t/m epiloog

Elke dag lezen we ongeveer 60-70 pagina’s. Als jouw normale leessnelheid langzamer of sneller is dan dat, voel je dan vrij om het aan te passen aan jouw eigen tempo!  De dagelijkse posts blijven staan en die kun je dus altijd lezen en erop reageren.

De dagelijkse posts zullen spoilers hebben over de hoofdstukken die we die dag gelezen hebben, dus kunnen we openlijk onze meningen over wat er gebeurd is delen en onze voorspellingen over wat er nog gaat gebeuren. Wij kunnen niet wachten om te horen wat jullie ervan vinden!

Lees je mee?

Laten we kennis maken met hoofdpersonen Liv en Finn!

Groeten,

Véronique

>