Z&K Leesclub #3: ‘Zij die vecht’ – Blog 2

12-09-2020

Vonken, teleurstellingen en ontmaskeringen

Hoihoi,

Het voelt raar om te zeggen dat het de “tweede dag” van de Readalong is, omdat het al 12 september is, maar het is wel tijd voor de tweede post voor de Zij die vecht-readalong. Tijdens de eerste zeven hoofdstukken maakten we kennis met de sterren van dit boek: Taryn en Shaw. Toen ze elkaar ontmoette wisten ze nog niet wie ze waren en dat zorgde voor een hoop onbezonnen gevoelens en openheid. Wel eindigde de overwerkte Taryn in het ziekenhuis, maar gelukkig was held Shaw er om haar te redden. Die man is ook overal op het juiste moment op de juiste tijd he?!

De afgelopen dagen lazen we de hoofdstukken 8 t/m 14, waardoor we alweer op de helft van het boek zitten. Eens kijken wat Taryn en Shaw nu weer beleefd hebben! Let op: de volgende tekst bevat spoilers voor de eerste helft van Zij die blijft (t/m hoofdstuk 14).

Door Taryns uitstapje naar het ziekenhuis wordt ze door Kincaid “gedwongen” om mee te gaan naar de sportschool die Shaw samen met zijn beste vriend Rivers runt. Natuurlijk kan Kincaid “ineens” niet en moet Taryn wel alleen gaan. Die sportschool lijkt mij echt heel tof om eens heen te gaan, met al die hindernissen enzo. Lijkt me wel heel moeilijk, maar als je er zo’n trainer als Shaw bijkrijgt… We hoeven natuurlijk niet te raden hoe Taryns trainingssessie eindigde haha

  • Wat vonden jullie van deze sessie? Hadden jullie het zien aankomen of had je gedacht dat Shaw professioneel en Taryn rationeel zouden blijven?

Taryn heeft tien jaar lang gewerkt aan een onderzoek naar en een schoolprogramma tegen schoolgeweld om vervolgens door het schoolbestuur afgewimpeld te worden met slappe excuses als geld. Ik vond het echt heartbreaking om te lezen hoe moeilijk het voor Taryn was. Hoe ze het gevoel had dat ze gefaald had. Dat lijkt me echt naar als je tien jaar van je leven ergens in steekt om het binnen tien minuten in elkaar geboord te zien worden. Ik ben heel benieuwd of en hoe Taryn zich herpakt na deze teleurstelling.

  • Hoe zouden jullie je voelen als je in Taryns schoenen zou staan? Zou jij het voor elkaar krijgen het schoolbestuur tóch over te halen? En wat zouden jou vervolgstappen zijn?

Dat Kincaid mijn favoriete personage in deze serie is, dat wisten we al. Ook in dit boek had ze weer een paar heerlijke scènes. Zoals wanneer ze Taryn en Shaw betrapte op zoenen in de gang in de kroeg en ze Shaw de volle laag gaf. Oh, wat heerlijk. En gênant haha. Ik moet er niet aan denken dat mijn vrienden zoiets zouden doen.

  • Wie is jullie favoriete personage in dit boek (so far)? En wie in deze hele serie? Zijn er mensen die je in het begin van de serie niet zo leuk vond en nu wel of juist andersom?

Uiteindelijk is daar dan het moment waar ik stiekem wel een beetje op heb gewacht; het moment dat Taryn erachter komt wie Shaw (dan voor haar nog Lucas) is. Begrijp me niet verkeerd, ik ship die twee, maar ik leef ook wel een beetje voor die drama, toch. Dus ik was heel erg benieuwd hoe Taryn zou reageren als ze erachter zou komen. En haar reactie verbaasde me. Ik denk dat ik in haar plaats heel boos zou zijn geworden, in ieder geval in eerste instantie. Waarschijnlijk zou ik uiteindelijk wel hetzelfde gereageerd hebben als Taryn, wat ze heeft wel gelijk: Shaw is niet Joseph. Ik vond het knap dat Taryn op zo’n manier weet te reageren.

  • Wat vonden jullie van Taryns reactie? Normaal, terecht, vreemd, opmerkelijk? Hoe zou je zelf hebben gereageerd?

Dat was het alweer voor vandaag! Er is een hoop gebeurd, er is een hoop aan het licht gekomen en er zijn wat teleurstellingen te verwerken geweest. Maar al met al is dit boek weer eentje die prettig is om te lezen. Het trauma zit nog steeds diep, bij zowel Taryn en Shaw en dat merk je.

Benieuwd hoe dit boek verder gaat? De komende dagen lezen we de hoofdstukken 15 t/m 21. Op 18 september komt de volgende blog online. Tot dan!

Liefs,

Véronique

>