Z&K Leesclub #3: ‘Zij die vecht’ – Leesschema

13-08-2020

Lieve allemaal,

Het is alweer bijna september en dat betekent dat het alweer tijd is voor de derde Z&K Readalong! Tijdens deze readalong lezen we het derde boek in de Long Acre-serie van Roni Loren: Zij die vecht. Dit is het aangrijpende verhaal van Taryn Landry en Shaw Miller.

Zij die vecht

Taryn verloor haar jongere zusje bij de schietpartij, maar niemand weet dat het haar schuld is dat ze overleden is. Ze kan de ingrijpende gebeurtenis niet vergeten en ze kan zichzelf al helemaal niet vergeven.

Shaw Miller werd als broer van de schutter op Long Acre High School door iedereen herinnerd aan de gebeurtenis. Hij besluit zijn leven om te gooien: hij verandert zijn uiterlijk, zijn naam en zijn leven. Zo staat niets hem in de weg om opnieuw te beginnen… denkt hij.

Leeschema

Omdat het september is, de vakantie alweer (bijna) voorbij is en de meesten van jullie weer terug naar school of naar het werk zullen gaan, zijn de eindeloze dagen met boeken op de bank/hangmat/luie stoel helaas voorbij. Daarom gaan we het deze readalong een beetje anders doen. We hebben het boek opgedeeld in vier blokken van ongeveer 90 bladzijdes. En nee, die hoef je echt niet allemaal in 1 dag te lezen. De komende weken zullen we vier keer een blog plaatsen over de gelezen hoofdstukken van die dagen, zodat het voor iedereen bij te houden is. De blogs zullen deze readalong niet meer zoveel een samenvatting van het boek zijn en meer aanzetten tot een discussie.

Het leesschema dat we tijdens deze Readalong hanteren ziet er als volgt uit:

6 september: Hoofdstuk 1 t/m 7
12 september: Hoofdstuk 8 t/m 14
18 september: Hoofdstuk 15 t/m 21
24 september: Hoofdstuk 22 t/m epiloog

Wij zijn heel benieuwd naar hoe deze aanpak jullie (en ons) zal bevallen. We hopen dat jullie het leuk zullen vinden en hebben enorm veel zin in het lezen van dit boek. Maar voordat het zover is, hebben we nog een paar vragen voor jullie:

  • Wat vinden jullie van de cover van dit derde deel in de Long Acre-serie?
  • Wat zijn jullie verwachtingen voor de verhalen van Taryn en Shaw?
  • Wie of wat hoop je in dit deel te zien?

Doe jij mee? Meld je dan aan voor ons Facebook-event.

Voor nu wens ik jullie alvast heel veel plezier met lezen en tot 6 september!

Liefs,

Véronique

>