Z&K Leesclub #9: ‘Flessenpost’ 2

21-04-2021

Hi lieve lezer,

Vorige week zijn we begonnen met de leesclub en hebben we het gehad over je verwachtingen van Flessenpost. Vandaag gaan we het hebben over de personages en de omgeving van het verhaal. Pas op voor spoilers!

Hopelijk heb je al een aardig deel van het boek gelezen en kennis gemaakt met de personages in het verhaal. In het begin van Flessenpost maken we kennis met Chloë, de hoofdpersonage, en haar vriend Fabian. Fabian is een echte kakker en het gaat bij hem alleen maar om uiterlijk en zijn imago. Gelukkig maakt Chloë het al redelijk snel met hem uit en trekt ze in bij haar beste vriendin, Babs. Een ander belangrijk personage in het boek is de oma van Chloë. Nadat Chloë haar ouders en broertje op jonge leeftijd heeft verloren, is ze opgevoed door haar oma. Tijdens en dronken nacht op het strand van Hoek van Holland gooit Chloë een fles met een brief de zee in. Daarna solliciteert ze bij Beachclub Esperanza en hier ontmoet ze Jesse, de love interest van Chloë, en een van de eigenaren van de beachclub. Jesse is de andere hoofdpersonage in Flessenpost. Ik vind het altijd heel fijn als het verhaal door twee of meerdere personage wordt verteld. 

Wat vindt je van Chloë als hoofdpersonage? Kan je jezelf in haar vinden? En wat vindt je van Jesse? Hou je ook van een verhaal wat twee of meer perspectieven bied? De beste vriendin van Chloë, Babs, is ook een interessant personage. Wat vindt je van haar? Zou jij met een neat-freak samen kunnen wonen? Is er één of zijn er meerdere personages in het boek die je in het echt zou willen ontmoeten of waar je bevriend mee zou willen zijn?

Het boek speelt zich grotendeel af op het strand van Hoek van Holland en Chloë en Babs wonen in Breda. Ikzelf ben hier eigenlijk nog nooit op het strand van Hoek van Holland of Breda geweest. Wat vindt jij van de Nederlandse setting? Komen bepaalde dingen of aspecten van de locaties je bekend voor?  Als je ook nog nooit op deze plekken bent geweest: wat vind je van Chantals beschrijvingen?

De strand-setting vind ik wel echt heel heerlijk. Ik kan niet wachten op de zomer en warmere dagen om naar het strand van Scheveningen te gaan en ontspannend te lezen in het warme zonnetje!

Tot zaterdag! 

Liefs,
Sanne


Heb jij Flessenpost nog niet in huis?


>