Z&K Leesclub #9: ‘Flessenpost’ 3

24-04-2021

Hola lieve lezer,

Hopelijk vind je deze leesclub leuk tot nu toe! Misschien heb je het boek al uit of je hebt al een groot gedeelte gelezen, want vandaag gaan we het hebben over de schrijfstijl in Flessenpost. Dit boek is namelijk geschreven door debuutauteur Chantal Claassen. Ja, het is haar debuut! Let op: ook al gaat dit onderwerp niet direct over de inhoud van het boek, deze blog en de reacties kunnen nog steeds spoilers bevatten!

Wat vind je van de schrijfstijl in Flessenpost? Merkte je dat het door een debuutauteur is geschreven? Vind je het een makkelijk en prettig te lezen schrijfstijl of moet je juist heel erg je best doen om je aandacht erbij te houden? Wat vind je van het taalgebruik? Vind je dat er veel moeilijke woorden in zitten of lange zinnen of juist niet? En past de schrijfstijl bij het boek? Of zie je bij een feelgood boek liever een ander soort schrijfstijl?

Persoonlijk vind ik het boek heel vlot geschreven en het leest lekker weg. Ik vond de verandering van de perspectieven niet storend. Het verbaasde me echt dat dit een debuut is. Op instagram zal ik ookal veel boekenliefhebbers die genoten hebben van dit boek. En er komt een deel 2! Heb je ookal geluisterd naar de Spotify playlist? Zo ja, wat vind je daarvan? Voor mij voegt het net even iets extra's toe aan mijn leeservaring.

Tot de volgende keer!

Liefs,
Sanne


Heb jij Flessenpost nog niet in huis?


>