Akkemarijke over ‘Vraag het aan Veerle’

20-10-2021

Vraag het Veerle, geschreven door Renée Olsthoorn is het eerste deel van de sportschoolserie, het boek heeft 272 bladzijden en uitgegeven door Uitgeverij Zomer en Keuning.

Veerle is 23 en komt al jaren in de sportschool, als er een vacature vrijkomt solliciteert ze en wordt ze aangenomen als baliemedewerker én Zumba instructrice. Door haar opleiding als psycholoog wordt ze al snel een vertrouwenspersoon voor iedereen. Haar privé leven is echter niet zo zonnig, haar ex Joey blijft haar lastig vallen en in de sportschool is er nog een Fransman, wat moet ze daar weer mee. Gelukkig heeft ze haar Zumba vriendinnen waar zij terecht kan voor advies.

Vraag het Veerle is een vlotte feelgoodroman met een mooie afwisseling tussen de zwaardere thema’s en de luchtige stukken. Je zit direct in het verhaal, de personages zijn goed beschreven en het voelt alsof je er tussen zit, alsof je een van de Zumbies bent. Helaas heeft het er niet voor gezorgd dat ik direct weer Zumba wil gaan doen, maar wie weet komt dat na de andere 2 delen. Ik ga de andere 2 delen zeker lezen, het smaakt naar meer. (om te lezen dan hè, niet om uit te voeren 😉

>