Bianca over ‘Niemand zoals Zoë’

23-02-2022

Zoë is buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en mag haar sportschool vriendin Veerle trouwen. Zoë is alleenstaande moeder van Philomena sinds ze gescheiden is van Jeremy. Sindsdien heeft ze mannen afgezworen en leeft ze volledig voor haar dochter. Ze is dik tevreden met haar leventje. 

Totdat ze Thijs bij de sportschool Fit 'n Flashy ontmoet. Hij bezorgt haar vlinders in haar buik. Bovendien ontdekt ze op een zeer gênante manier dat haar moeder weer date met haar ex-man Egbert. De vader die Zoë en haar moeder op jonge leeftijd in de steek heeft gelaten. Het leven van Zoë staat volledig op zn kop als ook Philomena haar verrast en aangeeft bij haar vader te willen gaan wonen.

In een stroomversnelling wisselen vreugde en verdriet zich af in deze roman van Renée Olsthoorn. De roman is luchtig en sprankelend geschreven. Renée weet je als lezer een goed gevoel te geven. Humoristische stukjes wisselen zich af met de beklemmende paniek die Zoë voelt. Renée weet je net als in de sportschool serie deel 1 Vraag het aan Veerle, verliefd te laten worden. Ditmaal op de aantrekkelijke Thijs. Dusdanig dat je als single-lezer direct naar de sportschool rent voor een abonnement.

Ook in dit tweede deel speelt muziek een belangrijke rol. Zoë zingt vaak of beluisterd muziek. Aan het einde van het boek vind je een spotify link om de gebruikte muziek te beluisteren.

Conclusie: Een heerlijke feelgoodroman, soms voorspelbaar, maar zeker niet saai. Ook in deze roman weet Olsthoorn serieuze onderwerpen zoals adoptie, scheiden, verliefdheid, jaloezie en complexe gezinssituaties aan te snijden.

.


>