Celesta over ‘Vraag het aan Veerle’

14-10-2021

In 'Vraag het aan Veerle', het eerste deel van een nieuwe serie geschreven door Renée Olsthoorn, maken we kennis met de immer opgeruimde en sportieve Veerle Valentijn. Veerle is afgestudeerd als psycholoog maar een baan vinden binnen haar vakgebied blijkt lastig. Wanneer de sportschool waar ze zelf wekelijks, samen met haar vriendinnen – die zichzelf de ‘zumbies’ noemen – zumbalessen volgt een leuke vacature heeft besluit ze direct te solliciteren en met succes, Veerle mag als baliemedewerkster aan de slag én als kers op de taart wekelijks haar eigen zumbales geven.

Op de sportschool is Veerle voor velen een luisterend oor. Ze is positief ingesteld, altijd in voor een praatje en biedt graag een luisterend oor. Ze staat haar vriendinnen bij met raad en daad, maar haar eigen leven lijkt verre van op orde. Haar ex-vriend drijft haar tot het uiterste, het blijkt lastig te kunnen voldoen aan de idealen van haar ouders, vooral haar vader had toch echt iets anders voor zijn dochter in gedachte en tot overmaat van ramp valt ze als een blok voor een sportschoolklant die verre van bereikbaar lijkt te zijn. Veerle kan dan wel alle problemen van haar vriendinnen aan, maar lukt het haar ook haar eigen leven weer op de rit te krijgen?

Renée Olsthoorn heeft met dit eerste deel uit de 'Sportschoolserie' een prettig leesbare feelgood neergezet. Ze schrijft heerlijk ongecompliceerd en vlot en daardoor leest het verhaal als een trein. De setting van een sportschool is origineel en de vriendinnengroep is hartverwarmend. Ook schuwt Renée enige diepgang niet door het verwerken van wat zwaardere onderwerpen in haar boek, denk aan rouw, tegenslag en het gevecht om als dochter te proberen aan de idealen van je ouders te kunnen voldoen. Het personage van Veerle is goed uitgewerkt en ze maakt al vrij vlot in het verhaal een mooie groei door en met haar frisse karakter had ik Veerle dan ook al snel in mijn hart gesloten. Leuk detail: door het hele boek heen speelt muziek een mooie rol en ik heb dan ook met menige hit in mijn hoofd zitten lezen.

Je vliegt door het verhaal vol sympathieke personages en ik heb genoten van de fijne schrijfstijl. Dit eerste deel eindigt zoals het hoort binnen het feelgood genre: met een mooi einde. Het was dan ook een feestje om te lezen en ik kijk uit naar het vervolg!

 PS: Ook leuk wanneer je niet van zumba of de sportschool houdt 😉

>