Coco over ‘Liefde & ananas’

29-06-2021

‘Liefde & Ananas’ is een heerlijke feelgood roman om deze zomer te gaan lezen. Geniet van het verhaal over Anna’s liefdesleven. Nou ja, liefdesleven dat heeft ze eigenlijk niet, maar ze is er wel naar opzoek. Ze heeft maar liefst drie mannen als kandidaten. Het knappe debuut van Isabelle Paz Soldan is luchtig geschreven, vol humor, liefde en veel ananassen.

De titel roept al wat vraagtekens bij je op, hoezo ananas en liefde? Wat hebben deze twee met elkaar te maken?

Dat is wat mij nieuwsgierig maakte en precies de reden om dit boek te lezen en je te wanen in het leven van de dertig jarige Anna. Haar leven staat als ware stil, ze is allang afgestudeerd, maar woont samen met haar vrienden Dirk en Peter in een studentenhuis. Dat terwijl veel van haar vriendinnen al kinderen hebben. Anna voelt zich hierbij een beetje benauwd en begrijpt niet waarom het bij haar allemaal niet opschiet. Na het verstrijken van een paar jaar na het vervelend beëindigen van haar laatste relatie, begint ze weer met het verkennen van de liefde. De perfecte plek hiervoor is haar werk, waar wel een aantal knappe mannen rond lopen. Alleen is Anna niet de meeste soepele persoon in communicatie en handelingen en zorgt ze af en toe voor de meest ongemakkelijke situaties. Zoals per ongelijk het knopje van je microfoon inhouden tijdens een belangrijke online meeting terwijl haar collega haar over haar geheime affaire vertelt. Maar ondanks dit alles, verandert Anna’s leven wel en komt de ware liefde steeds beter in beeld..

Tijdens de ongemakkelijke acties van Anna, kon ik de schaamte en de paniek van haar door het boek heen voelen, maar ik heb er ook vaak hard om gelachen. Door de keuze die Isabelle maakt om drie mannen in het boek te laten voorkomen, word je geregeld op het verkeerde been gezet en zorgt ze voor onverwachte wendingen waardoor je alleen maar door wil lezen. Ik denk dat dit boek heel herkenbaar zal zijn voor sommige dertigers. Het geeft ook een mooie boodschap dat je in de levensfase bent waar jij hoort en dat deze niet gebonden hoeft te zijn aan leeftijd.

Ik was ontzettend blij toen ik via de mail zag dat ik uitgekozen was om dit boek te reviewen. Eindelijk een goed excuus om lezen weer lekker op te pakken. En dat is me goed gelukt ook, ik had het boek binnen twee dagen uit.

>