Dini over ‘Retourtje Elzas’

30-08-2021

Margreet Maljers komt uit een gezin waarin boeken en verhalen vertellen een grote rol speelden. Naast haar muzikale ontwikkeling las ze zich een slag in de rondte. Het zal niemand verbazen dat deze boekenwurm zich ontwikkelde tot een echte verhalenverteller. Haar romans met een christelijke achtergrond verschijnen in de VCL-serie, en daarnaast schrijft ze samen met haar zus Reina romans onder de naam Crispijn.

Jany had net genoeg gespaard om een jaar een sabbatical te nemen en wat van de wereld te gaan zien. Maar dan belt haar vroegere vriendin Lydia haar op die een B&B met haar man Ruud runt in de Elzas in Frankrijk. Haar man is door een ongeluk even uit de roulatie en ze heeft dringend hulp nodig en aangezien Jany toch vrij heeft kan ze haar wel even een paar weken helpen en zo ook de Elzas verkennen. Ze blijft aandringen en ondanks dat Jany nog van vroeger weet dat Lydia een meester is in het manipuleren van mensen laat ze zich toch overhalen met wel als voorwaarde dat ze genoeg vrije tijd overhoudt om ook de omgeving te kunnen verkennen. Deze beslissing zal het leven van Jany veranderen.

De cover past goed bij het verhaal en bezorg je al een soort vakantiegevoel. De auteur weet die sfeer heel goed neer te zetten en neemt de lezer mee naar de Elzas. Ook een stukje geschiedenis over de Elzas wordt in het verhaal verwerkt. De personages worden goed uitgewerkt, en ook al weet je ongeveer al snel hoe het verhaal zal verlopen, blijft het toch boeiend en door de makkelijke schrijfstijl van de auteur en de korte hoofdstukken heb je dit boek zo uit.

Retourtje Elzas is grappig en romantisch en echt vakantielectuur. Kortom een echte feelgood en een aanrader voor de lezers van dit genre.

Ik waardeer het boek dan ook met 4*

Met dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

>