Eline over ‘Vraag het aan Veerle’

20-10-2021

De 23-jarige Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature vrij komt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker én zumba-instructrice. Nice, nu kan ze sporten én geld verdienen! Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet best op orde… Haar uitzuigerige ex blijft haar achtervolgen en ondertussen heeft Veerle haar oog laten vallen op een onbereikbare man. Hoe goed je advies aan anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger, dat blijkt wel weer.

Het boek gaat over Veerle. Een fijne, leuke en een klein beetje oppervlakkige personage. Ik had het leuk gevonden als Veerle ook een keer chagrijnig of verdrietig was geweest in plaats van altijd het positieve te zien. Dan had ik het iets realistischer gevonden.

Iedereen heeft wel een Veerle in zijn of haar vrienden/familie. Iemand die makkelijk is in de omgang, positief is en ook een goed luisterend oor heeft. Zo is deze Veerle ook. Heb je een probleem? Vraag het Veerle.

Veerle neemt je aan de hand mee en laat je zien wat voor leuke vriendinnen ze heeft, wat haar werk inhoud, hoe ze met haar lastige ex omgaat en hoe het zit met die onbereikbare man. Ben je nou benieuwd naar Veerle’s leven? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden.

“Liefde is liefde, in welke hoedanigheid dan ook.”

Het is en blijft namelijk een heerlijke feelgood om bij weg te dromen. Denk het zonnetje, cocktails en wat zumba muziek erbij en je hebt een middagje vermaak.

Ik vond het heerlijk om zo weer eens in de sportschool te zijn en een lesje zumba mee te doen. Al werd ik er niet moe van. 😉

Ondanks dat het einde voorspelbaar is sla je het boek wel met een glimlach dicht. En daarbij kijk ik meteen uit naar het volgende deel.

>