Elise over ‘Niemand zoals Zoë’

23-02-2022

Niemand zoals Zoë – een heerlijke feelgoodroman met diepgang

Zoë is een alleenstaande moeder én trouwambtenaar. Maar voor de liefde staat ze zelf niet open.. Dat dacht ze tenminste, tot ze sportinstructeur Thijs ontmoet. Toch gaat het openstellen voor de liefde, door gebeurtenissen in het verleden, niet vanzelf bij Zoë. Zal het Zoë lukken om over haar angst heen te stappen?

Mening: Net als deel 1 van de sportschool-serie is ook dit boek weer een heerlijk feelgoodboek! Er komen veel alledaagse situaties en problemen naar voren in dit boek, waardoor ik me snel met Zoë kon identificeren. Het eerste deel van het boek vond ik soms een beetje voorspelbaar en zoetsappig, maar het tweede gedeelte van het verhaal bevat veel diepgang, wat sensatie en zelfs spanning.

In het verhaal komen verschillende onderwerpen voorbij die een zware lading kunnen hebben: adoptie, scheiden, pubers, complexe thuissituaties en jaloezie. Toch weet Renée Olsthoorn deze onderwerpen op het juiste moment af te wisselen met humor, luchtige onderwerpen en liefde. Hierdoor wordt het geen zwaar verhaal, maar juist een feelgoodboek met diepgang.

Leuk dat ook de Whattsapp-gesprekken met ‘de Zumbies’ te lezen zijn, qua opmaak was het voor mij wel prettig geweest als dit iets duidelijker als Whattsapp-gesprek naar voren kwam.

Conclusie: Een heerlijk feelgoodboek met een mooie afwisseling tussen humor, liefde en heftige gebeurtenissen.

Fun fact: Achter in het boek staat een linkje naar een Spotify-playlist met nummers die voorbij komen in dit boek.

>