Inge over ‘Liefde & ananas’

24-06-2021

Heerlijk luchtige feelgood vol ananassen

De omslag van het boek beloofd veel goeds en dat werd grotendeels waargemaakt. Over het algemeen is het een heerlijk luchtig geschreven verhaal, zonder zware thema’s. Waar er mogelijk een iets minder vrolijk thema wordt aangesneden wordt hier verder weinig aandacht aan besteed. Dat kan een verstandige keuze zijn want daardoor blijft het verhaal luchtig, maar kan tijdens het lezen toch voelen alsof het wat te snel gaat.

Anna, het hoofdpersonage zelf, is een leuke meid, die soms wat twijfelachtige keuzes maakt. Het verhaal is zo geschreven dat je meeleeft en meedenkt met Anna. Zo ontstond bij mij soms zelfs de neiging richting Anna te schreeuwen dat ze iets wel of juist niet moest doen. Tijdens meerdere momenten ontstond er een lach en soms een soort grimas op mijn gezicht vanwege ongemakkelijke maar zeer herkenbare situaties (witte sneakers die vies worden of de microfoon aan hebben bij een online overleg bijvoorbeeld).

In plaats van kiezen tussen twee mannen zijn het er hier zelfs drie. Juist omdat er meerdere mannen in voorkomen had de aandacht wat mij betreft ook wel wat eerlijker verdeeld mogen worden over de drie. Wat wel gaaf is, is dat we ook echt een ontwikkeling van Anna doormaken. Ze blijft (gelukkig) niet helemaal dezelfde onzekere dertiger zoals in het begin. Ten slotte zijn de ananassen die overal in het verhaal terug blijven komen echt leuk gevonden. Ik wil zelf ook een koffer met ananas erop nu!

De schrijfstijl van Isabelle Paz Soldan is prettig, en voor een debuut is het een mooie binnenkomer. Al met al een heerlijk luchtige feelgood dus, die helaas binnen twee dagen uit was. Gelukkig is het deel 1 van de serie. Op naar deel 2!

>