Isabelle over ‘Vraag het aan Veerle’

18-10-2021

Deze feelgood is het eerste deel van de Sportschooltrilogie van Renée Olsthoorn. In “Vraag het aan Veerle” leren we Veerle kennen als een leuke, sportieve meid die aan haar nieuwe job begint in de sportschool Fit ’n Flashy. Ze werkt er aan de balie en geeft zumbalessen. Als afgestudeerd psycholoog wordt ze tevens al snel een vertrouwenspersoon aan wie iedereen raad vraagt.
Haar privéleven moet ze echter zelf op orde krijgen. Wat moet ze aanvangen met haar ex Joey die haar blijft lastig vallen? En hoe kan ze zich een houding geven bij de knappe, maar onbereikbare Fransman in de sportschool? Gelukkig heeft Veerle haar zumbies, haar zumbavriendinnen waarbij ze steeds terecht kan.

Je merkt het al aan de inhoud: dit verhaal is echt leuk! Je leert Veerle heel goed kennen en ook de andere personages zijn leuk uitgewerkt. Het verhaal is vlot en vrolijk geschreven. Er zit een ideaal tempo in het boek en er is een leuke afwisseling tussen het werk- en privéleven van Veerle.
Een fijn detail vind ik de verwijzing naar een aantal zumbaliedjes. Dit boek is een aanrader voor iedereen die van feelgood houdt. Het accent ligt immers op de persoon Veerle en niet op de sportschool of de zumbalessen op zich. Dat maakt het verhaal voor iedereen toegankelijk.
De hoofdpersonages van deel 2 en 3 van deze sportschooltrilogie komen slechts sporadisch aan bod in dit eerste deel. Hierdoor zullen de vervolgboeken heel nieuwe verhalen zijn. Weer literatuur om naar uit te kijken dus!

>