Jaimy over ‘Liefde & ananas’

24-06-2021

Anna is geen typische dertiger. Ze woont in een studentenflat, heeft een niet-bestaand liefdesleven en een baantje wat het eigenlijk net niet is. Toch is ze niet ongelukkig met het leventje dat ze leidt en zijn het vooral de mensen om haar heen die het raar vinden dat ze nog op een studentenkamer woont en geen vaste vriend heeft. De vele vragen rondom haar liefdesleven zorgen ervoor dat ze verschillende mannen in haar omgeving als potentiële metgezellen gaat zien. Maar aan elk van deze mannen lijkt wat te mankeren. Of ligt het aan haar?

Het is voor mij persoonlijk een ver van mijn bed show. Behalve mijn leeftijd heb ik totaal niks gemeen met Anna. Zelfs haar obsessie met ananas zie ik niet want ik ben hartstikke allergisch voor het exotisch fruit. Toch vond ik het heerlijk om Liefde & ananas te lezen. Niet iedereen zit op een bepaalde leeftijd in de zelfde levensfase en dat is helemaal oké. Er is niks voor Anna om zich voor te schamen en toch voelt ze een zeker ongemak als ze weer alleen naar een verjaardag moet en haar familie en gesettelde vrienden onder ogen moet komen. Haar zoektocht naar een man is er op zekere hoogte ook een naar zichzelf en ze probeert zich zelfs aan te passen aan de mannen in haar omgeving in de hoop een betere indruk te maken. Het is leuk om te verschillende reacties van haar op mannen te lezen, maar ook omgekeerd. Niet alleen Anna is als personage goed uitgewerkt maar ook de mensen om haar heen komen sterk over en het is dan ook heel makkelijk om je als lezer in de groep te plaatsen en het lijkt soms alsof je zelf op date bent.

De manier waarop Anna de datingwereld in stapt is soms wat klungelig en ze lijkt haar leeftijd niet altijd eer aan te doen. Maar het is zo lekker luchtig om te lezen. Ook de schrijfstijl zorgt ervoor dat het heerlijk doorleest en je helemaal in het verhaal zuigt. Het is een feelgood waarvan je denkt te weten hoe het gaat lopen, maar toch zeker hier en daar zijn eigen wendingen heeft, waardoor het mijn interesse en aandacht goed kon vast houden.

Ik ben na het lezen van Liefde & ananas heel benieuwd naar wat Isabelle Paz Soldan nog meer voor ons in petto heeft en hoe ze deze Love & Fruits-serie gaat voortzetten. Het smaakt zeker naar meer, al hoop ik dat ze in het vervolg voor een fruitsoort kiest dat ik wat beter kan verdragen 😉

>