Marije over ‘Liefde & ananas’

24-06-2021

Op de Instagram-pagina van uitgeverij Zomer & Keuning zag ik hun oproep om je aan te melden voor het Z&K reviewteam om het nieuwe boek van Isabelle Paz Soldan te lezen. Liefde en ananas is het eerste deel in een gloednieuwe serie Love and Fruits. Groot was mijn blijdschap toen ik een mail ontving dat ik een van de gelukkigen was.

Het boek telt 238 pagina's en is - zoals ik hierboven al aangaf - uitgegeven door Zomer & Keuning, dé uitgeverij voor feelgood, romance en New Adult boeken zoals de welbekende boeken over Cockleberry Bay van Nicola May en Sapphire Bay van Holly Martin.

Isabelle Paz Soldan is dochter van een Peruaanse vader en een Nederlandse moeder. Ze heeft twee broers en een zus. Ze heeft een Vlaamse vriend, wat thuis soms voor spraakverwarring zorgt, omdat in onze talen de woorden niet altijd hetzelfde betekenen. Ze heeft twee Masters, een in archeologie en een in erfgoedstudies. Maar toch kriebelde het om feelgood te schrijven, terwijl taal nooit haar sterkste vak was. Liefde en ananas is haar debuut. En dus mijn kennismaking met haar.

De vrolijke cover is van Anne-Loes Huizing. Het gezicht achter (of eigenlijk vóór) Studio Pinck. Als creatief marketeer helpt ze mensen met een eigen bedrijf om in hun kracht te staan. Je moet reclame voor jezelf maken zodat mensen je leren kennen. Anne-Loes helpt bij merkstrategie, je logo & huisstijl en je online visitekaartje, je website. We zien twee benen in pumps gestoken, waarvan het rechterbeen vol is geplakt met gekleurde memoblaadjes. De titel is in mooie magentakleurige en sierlijke letters. We lezen gelijk dat dit deel 1 is van de serie Love & Fruits. De naam van de schrijfster staat onderaan in sobere zwarte letters. Bovenaan een tipje van de sluier om ons nieuwsgierig te maken: "De een is verloofd, de ander een zak: waarom valt ze altijd op de verkeerde mannen?"

Heb je ook zo'n vriendin die er altijd op de verkeerde momenten iets uitflapt? Die altijd onhandig is en knoeit, dingen laat vallen of ergens tegenaan loopt? Of ben je zelf zo iemand? Dat is Anna in dit verhaal. 30 jaar en wonend in een studentenhuis met Dirk en Peter. Ergens in haar leven is ze blijven hangen en niet meer doorgegaan. Verkeerde mannen, verkeerde kleren en nogal onzichtbaar. Maar dan neemt ze haar leven weer in eigen handen met wat hulp van haar oude achoolvriendin Emma. En haar leven verandert. Maar wil ze dat eigenlijk wel?

Liefde en ananas is een heerlijke feelgood met herkenbare mensen en herkenbare situaties. Het brengt een lach op je gezicht vanwege de humor. "Ik richt me op mezelf en kijk in de liftspiegel. Ik schrik als ik een meisje zie met verwilderd, drijfnat donkerblond haar. Ik schrik nog harder wanneer ik ontdek dat ik het ben. Mijn mascara is uitgelopen en ik lijk net een panda."

>