Martine over ‘Betoverend Toscane’

08-09-2021

‘Dit boek gaat over zeven vrouwen die afreizen naar Toscane voor een week beeldhouwen op een schitterend landgoed. Het mooie aan deze vrouwen is dat ze ieder wat weg hebben van onze moeders, zussen, vriendinnen en misschien ook wel iets van onszelf.

Ik lees veel boeken, het is soms erg lastig om mezelf daarin terug te vinden. Een onrealistisch beeld van het leven is niet ongebruikelijk in wat ik lees, alles is zo mooi en romantisch. Zonder teveel in detail te treden, anders hoef je het boek niet meer te lezen, Annemartien schetst een beeld van situaties die in ieders leven kunnen plaatsvinden. Eindelijk een boek met een realistische kijk op het leven, met verdriet en ergernissen. Maar ook met geluk, liefde, zelfvertrouwen en het vinden van jezelf als onderwerp.

Heb erg genoten van ‘Betoverend Toscane’. In korte hoofdstukken maak je kennis met de karakters, dit maakt dat je het boek makkelijk kan wegleggen en er ook weer zo bij kan pakken. Graag had ik Margje en Heidi beter leren kennen, al begrijp ik ook dat met de beschikbare 250 pagina’s dat niet mogelijk was en er zo meer ruimte is voor de verhalen over Suzan, Cloë, Tanja, Anouk, Bregje en Fenna. Mocht je bang zijn voor het gebrek aan testosteron, Kees en Roberto maken dat helemaal goed. Twee mannen met weer een grote herkenbaarheid naar onze vaders, broers, vrienden en misschien zelfs ons eigen partner.

Ben je opzoek naar een boek dat je doet afreizen naar Toscane en je laat dromen om zelf een week te gaan beeldhouwen op een landgoed in Italië? Dan is ‘Betoverend Toscane’ zeker een aanrader, helemaal voor liefhebbers van romans en feelgood. Onder het genot van een glas Italiaanse wijn en een afspeellijst met Italiaanse muziek op de achtergrond heb ik met veel plezier dit boek gelezen.

>