Rachel over ‘Het torentje van Adelheid’

20-10-2021

De voorkant is erg de stijl van 1831 maar ik vind dit wel erg leuk zo weet je dat het een verhaal is uit de 18e eeuw en typerend is de brief die de dame in haar handen houden, in de 18e eeuw werd heel veel onderling geschreven en via post verstuurd.

In het begin moest ik wel erg wennen aan de de verhalenlijn. Het is een verhaal uit 1831 en dit maakt het verschil tussen 1831 en 2021 erg groot en vooral qua woordkeuze, er komen veel chique woorden in voor of woorden uit de 18e eeuw waardoor het in het begin moeilijk volgbaar is. Uiteindelijk bij hoofdstuk 5 was ik helemaal ingeburgerd en was het net of ik meedeed in de verhalenlijn maar ook qua personen en kon het lezen echt beginnen!

Het is echt een liefdesverhaal tussen Adelheid en Johan Thornbecke vanaf het moment dat hij op bezoek gaat bij Adelheid en haar moeder Henriëtte en dochters tot op het moment dat Johan Thornbecke sterft. Je maakt alle momenten mee, sterfmomenten tot  heugelijke moment van zijn carrière. Dit maakt het boek niet alleen interessant maar ook erg boeiend.

Ik ben iemand die ook erg geïnteresseerd is in biografieën maar dan vooral van mensen die ik ken maar deze biografie/Historische roman is tevens een waar sprookjesverhaal tot een waargebeurd verhaal uit de 18e eeuw.

Je merkt wel echt de stijl van de 18e eeuw. De woonstijl, leefstijl maar ook de politieke stijl hoe het er in de 18e eeuw aan toe ging.

Ik vind dit boek zeker 4,5 boeksterren waard.

>