Rachel over ‘Vrijgevochten’

04-05-2021

In de proloog maak je al kennis met de twee beste vrienden Cornelia en Severijn. Je leest hoe deze bijzondere vriendschap ontstaat, door deze proloog ben je nieuwsgierig naar de verdere hoofdstukken van Cornelia en Severijn.

Naarmate je het boek verder leest ontdek je hoe een vriendschap tussen een jongen en meisje verder groeit en wil je blijven doorlezen. Voor deze tijd, 1787 is een vriendschap tussen een jongen en een meisje heel erg bijzonder.

Het verhaal tussen Cornelia en Severijn is zo mooi en bijzonder en de verhalenlijn, schrijfstijl en omschrijving van personen wordt zo goed en duidelijk omschreven in het boek dat je blijft doorlezen.

Ik vind het ook bijzonder hoe ze de kenmerken van de panden, de bekende mensen (Willem en Wilhelmina), maar ook omgevingen (straten en winkels) omschreven worden maar vooral het verschil tussen rijk en armoede in deze tijd. Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen maar dit vond ik zo mooi maar ook goed om te lezen want zo maak je een eigen film in je hoofd van dit boek. Je voelt echt of je terug stapt in de tijd en of je meeleeft met de personen in het boek.

Vanaf het moment dat Severijn terugkomt naar het dorp ben je als lezer gespannen en ben je nieuwsgierig hoe de intense vriendschap tussen Severijn en Cornelia verder loopt.
Ik kon mijn boek vanaf het begin al niet wegleggen maar nu al helemaal niet meer, je bent zo nieuwsgierig als lezer(es).

Ik vind het als lezer(es) heel mooi om te lezen hoe Severijn de pokken (ziekte) wilt oplossen en hoe dit allemaal in deze beginperiode was, ze hadden niet gelijk de oplossing maar waren heel dichtbij.

Vooral de laatste hoofdstukken vond ik zeker spannend, hoe loopt de hooglopende spanning in Leiden af? Blijven Cornelia en Severijn elkaar zien? Het allerlaatste hoofdstuk is zo mooi omschreven en maakt je nieuwsgierig naar het volgende boek en hierin avonturen van de twee beste vrienden Severijn en Cornelia.

Ik ben zo nieuwsgierig naar het volgende boek, ik kan niet wachten!!

Sterren: ⭐⭐⭐⭐⭐

>