Saskia over ‘Vraag het aan Veerle’

18-10-2021

Of je zelf even naar het strand gaat.

In Vraag het aan Veerle volg je Veerle net afgestudeerd en opzoek naar een baan. Met een diploma psychologie op zak. Komt ze terecht bij fit ’n Flashy haar eigen sportschool. Haar liefdes leven is niet he zo fijn en er zijn belangrijke beslissingen te nemen.

De gedeeltes over de sportschool zijn heel herkenbaar geschreven. Ik mis wat diepgang vooral als er word beschreven hoe de lessen verlopen. Zumba en dans staan naast de liefde en ongeluk hoog op het lijstje. Ik kon me goed indenken in Veerle en met vlagen zat ik helemaal in het verhaal. Helaas was het voor mij af en toe moeilijk door sommige stukken te komen. Ik kon Joey niet uitstaan.

Het mentale gedeelte van het boek kon me aan het huilen krijgen. Inleven in de personages is niet heel moeilijk maar voor een feelgood voelde het toch af en toe beklemmend. Maar voor mensen die niet bladzijde na bladzijde willen zwijmelen en nog een beetje van sport en dans houden raad ik het zeker aan.

Ook de stukken waarin Den Haag en Scheveningen werden beschreven voelde of ik er even zelf liep. Veel van mijn familie komt uit die buurt en dat maakt het ook weer leuk er over te lezen.

Het was voor mij niet een heel verrassend boek, de schrijfstijl was dan wel weer erg fijn en dat je dieper in het verhaal kan doordat er andere delen komen met personages uit dit boek maakt het wel heel interessant.

>