Suleika over ‘Liefde & Ananas’

20-01-2022

Het boek beschrijft het leven van de 30-jarige vrijgezel Anna. Dertig, echt zo’n leeftijd waarop je je eerste moment van bezinning hebt! Zo ook Anna, die zo haar twijfels heeft. Terwijl al haar vriendinnen inmiddels partners of zelf een gezin hebben, is zij dus nog steeds vrijgezel en woont in een studentenhuis. Van een liefdesleven is geen sprake. En het werk? Het werk is ook al 10 jaar hetzelfde. Is dit nu het leven? Is er soms iets mis met haar? Maar dingen kunnen veranderen, zo ook bij Anna. Een toevallige ontmoeting verandert alles. Wordt dit de grote ommezwaai? Vervolgens bevat het boek een aaneenschakeling van gênante situaties waar Anne in terechtkomt…

Ik vind het een vlot lezend boek. Makkelijk geschreven zodat het echt ontspanning is. Geen diepgaande filosofische beschouwingen maar lekker alledaags met herkenbare situaties. En juist dat herkenbare zorgt ervoor dat ik regelmatig hardop heb zitten lachen! Wie herkent niet dat geroddel op kantoor en alle verhoudingen die er tussen collega’s spelen?!

Af en toe wil je Anna een schop onder de kont geven en tot actie aansporen. Je ziet allang aankomen wie ze leuk vindt maar bij haar duurt dat echte besef dan nog even. Maar ook dat is heel herkenbaar! En is ze vaak niet veel te aardig en een pleaser. Ik denk dat de herkenning die veel mensen in het boek zullen hebben de kracht van het boek is. Verwacht geen onverwachts wendingen en een zwaar plot naar toegewerkt wordt. Maar wil je gewoon lekker zonder nadenken een boek lezen en lachen, dan is het echt een aanrader!

>